Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD acuză: 'Asistăm la cea mai mare operaţiune de politizare a învăţământului românesc de după 1989'

PSD
PSD sigla

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, a susţinut, marţi, referindu-se la schimbarea directorilor de şcoli, că "asistăm la cea mai mare operaţiune de politizare a învăţământului românesc după Revoluţie", relatează Agerpres.

"Cum este posibil ca peste 1.000 de directori de şcoală să fie schimbaţi peste noapte de actuala guvernare, fără concurs, fără criterii profesionale, doar după bunul plac al politicienilor din noua coaliţie? Este cea mai mare operaţiune de politizare a învăţământului românesc după Revoluţie. Dacă ar avea onoare şi respect faţă de alegătorii lor, miniştrii USR-PLUS ar trebui să îşi dea imediat demisia, mai ales că, la formarea guvernului, declarau ferm că "depolitizarea este o condiţie pentru guvernarea alături de PNL", a afirmat Dunca, într-un comunicat de presă.

Citește și: Șeful campaniei de vaccinare a anunțat cine face programările pentru persoanele cu activități esențiale - VIDEO

Conform acestuia, în timp ce "Coaliţia ţeparilor" e preocupată cu instalarea "politrucilor" la conducerea unităţilor de învăţământ, peste 65.000 de elevi nu au avut acces la cursurile online şi, din acest motiv, riscă să rămână cu mediile neîncheiate.

"În judeţul Braşov, 3.000 de şcolari se află în această situaţie. Din păcate, se pare că guvernanţii de dreapta au ei înşişi reale probleme cu matematica: 233.000 de copii nu aveau tablete, s-au distribuit 250.000 şi acum 287.000 de copii nu au tablete! În loc să discute despre redeschiderea şcolilor, actuala coaliţie de la guvernare este mai preocupată de împărţirea funcţiilor. "Ciolaniada" este mai importantă decât viitorul copiilor noştri. Generaţiile viitoare vor plăti pentru incompetenţa acestei guvernări, dar nu este oare un preţ prea mare? Se doreşte să devenim un popor incult, uşor de manipulat? Un lucru este sigur: pentru şcoala românească, guvernarea Dreptei începe mereu cu stângul!" a concluzionat senatorul Marius Dunca.

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce l-ar vrea pe Robert Negoiță din nou în PSD: 'Este un proiect al nostru' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.