Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD depune plângere penală împotriva DSP: Acuză că este ținut abuziv în izolare la domiciliu

marian mina

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina (PSD), este izolat la domiciliu până în 3 august, după ce a intrat în contact direct cu şeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, Radu Covaci, confirmat cu COVID-19, a anunțat marți Direcția de Sănătate Publică. Mina anunță că a făcut plângere penală împotriva DSP, deoarece nu ar fi fost informat oficial că este carantinat.

"Ciuma galbenă a ridicat abuzul pe cele mai înalte culmi. Poliția politică a Prefecturii acționează fără pic de discernământ împotriva adversarilor politici. De 5 zile stau închis în casă în baza unui comunicat de presă emis de DSP Giurgiu. Am două rânduri de teste negativ concludente și, cu toate acestea, sunt prizonier la domiciliu și sunt verificat de forțele de ordine dacă nu cumva am încălcat condițiile arestului la domiciliu fără faptă. Nici până în ziua de azi nu am primit decizia de carantinare și nu am semnat nimic în sensul acesta. Voi depune plângeri penale împotriva tuturor autorilor abuzului", precizează Marian Mina.

Șeful ISU Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus în 23 iulie, iar Direcția de Sănătate Publică Giurgiu a anunțat marți, printr-un comunicat de presă, că în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că șeful CJ, Marian Mina, a intrat în contact direct cu acesta ultima oară în 20 iulie.

Contactat telefonic de corespondentul Agerpres, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a declarat însă că a făcut plângere penală împotriva celor de la DSP Giurgiu deoarece el nu ar fi fost informat oficial că este carantinat.

"Am făcut plângere penală celor de la DSP Giurgiu pentru că nu am primit nicio informare scrisă cu privire la faptul că sunt carantinat, toate discuţiile au avut loc telefonic, nu m-a testat nimeni, am făcut eu testul din proprie iniţiativă în urmă cu şapte zile şi pentru că DSP Giurgiu nu mi-a efectuat niciun test, am sunat chiar eu luni, 27 iulie, la 112 pentru a solicita efectuarea testului al cărui rezultat îl voi afla ulterior", a susținut Marian Mina.

În ziua internării în spital, șeful ISU Giurgiu, Radu Covaci, a declarat pentru Agerpres că a participat cu o zi înainte de a fi confirmat cu COVID-19, respectiv în 22 iulie, la o întâlnire cu prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, întâlnire care a durat două minute, "cu respectarea tuturor măsurilor de distanţare şi cu purtarea măştii de protecţie", întâlnire care a avut drept scop luarea deciziei carantinării localităţii Cartojani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.