Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider UDMR a DEMISIONAT

demisie

Lucrurile nu sunt liniștite nici în UDMR și un lider dintr-o organizație importantă a ales să demisioneze, ca urmare a tensiunilor interne. Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, a demisionat din funcţie, în locul său fiind propus deputatul UDMR Cseke Attila, a cărui confirmare va avea loc în cel mult o lună, a declarat sâmbătă Eva Ursuţa, consilier al senatoarei Biro Rozalia.

Citește și: Vine NUCLEARA! Vântu servește procurorilor DNA înregistrări VIDEO cu 4 politicieni GREI

Citește și: DOCUMENT - Scrisoarea de ADIO a jurnalistului care s-a SINUCIS: acuzații GRAVE pentru un politician

Citește și: Ion Cristoiu, ipoteză BOMBĂ în dosarul lui Traian Băsescu

Citește și: Mita lui SOV, efect de domino: De ce se tem liberalii. Ce greu PNL ar putea da cu subsemnatul la DNA

Citește şi: Maria Vlas îl dă de gol pe SOV: 'Conducea toată România. Politicienii veneau la el'

Citește și: SONDAJ propriu PNL: Cum stau liberalii și cât are PSD


Organizaţia bihoreană a UDMR a fost confruntată, în ultima vreme, cu o serie de conflicte interne, context în care preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, a demisionat din funcţie, în seara de vineri, 29 iulie, în cadrul şedinţei Consiliului Aleşilor Locali ai UDMR Bihor. 

În semn de respect pentru decizia luată, acest for i-a propus lui Alexandru Kiss poziţia de preşedinte onorific al acestui for ce reuneşte reprezentaţii Uniunii din administraţia locală, propunerea fiind acceptată. 

În aceeaşi zi, Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni ai UDMR Bihor, forul lărgit de conducere al filialei, l-a propus pe deputatul Cseke Attila pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei bihorene. Iniţiativa a fost adoptată prin votul unanim al membrilor CRJ Bihor. Cei prezenţi au considerat că alegerea lui Cseke Attila, care va deveni, aproape sigur, efectivă în urma Adunării Generale a UDMR Bihor, programată să aibă loc în data de 31 august, reprezintă soluţia pragmatică, cea mai potrivită şi aptă să asigure un transfer lin de putere 'între generaţii'. 

Cseke Attila este considerat un politician de onoare, un om al dialogului, cu abilităţi integratoare, atât în ceea ce priveşte comunitatea maghiară, cât şi în relaţia cu majoritatea românească. Susţinătorii viitorului preşedinte au mai spus că acesta, împreună cu preşedintele executiv, deputatul Szabo Odon, care anterior a refuzat propunerea de a deveni el însuşi preşedintele UDMR Bihor, are oportunitatea ca, la alegerile parlamentare din toamnă, să depăşească situaţia delicată în care s-a aflat filiala din punctul de vedere al rezultatelor înregistrate la alegerile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.