Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare juriu a inculpat oficial cei trei bărbaţi albi arestaţi după moartea tânărului de culoare Ahmaud Arbery

tribunal-1

Cei trei bărbaţi arestaţi după moartea lui Ahmaud Arbery, un tânăr de culoare care făcea jogging în sudul Statelor Unite, au fost inculpaţi în mod oficial de omor de către un mare juriu, relatează AFP, potrivit news.ro.

Ahmaud Arbery, în vârstă de 25 de ani, a fost ucis prin împuşcare la 23 februarie, în timp ce alerga într-un cartier rezidenţial din Brunswick, în statul american Georgia, cu un îndelungat trecut segregaţionist.

Timp de peste două lunide zile, poliţiştii locali nu au procedat la vreo arestare.

O înregistrare video a dramei, preluată masiv pe reţele de socializare, la începutul lui mai, a condus la retragerea anchetei poliţiei locale şi demararea unei anchete reale.

Un fost anchetator de la serviciul procurorului local, Gregory McMichael, în vârstă de 64 de ani, şi fiul său Travis McMichael, în vârstă de 34 de ani, care apar în înregistrarea videom au fost arestaţi la 8 mai.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Autorul înregistrării video, William Bryan, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat două săptămâni mai târziu.

În mandatele de arestare se menţionează mai multe capete de inculpare, inclusiv ”omor” şi ”tentativă de arestare ilegală”.

Actul acuzării a fost validat oficial miercuri de către un mare juriu - un colectiv de cetăţeni desemnat să instruiască procedurile judiciare.

Nouă capete de acuzare - inclusiv ”omor”, ”agresiune” şi ”falsă arestare” au fost reţinute împotriva celor trei bărbaţi albi.

Ei i-au ”cauzat moartea urmărindu-l cu camionete (...) şi trăgând în el cu arme de foc”, se arată în document.

Numele lui Ahmaud Arbery este scandat de săptămâni de zile în întreaga Americă, în cadru unor manifestaţii uriaşe împotriva violenţelor la care sunt supuşi afroamericanii, alături de cele ale lui George Floyd, asfixiat de către un poliţist alb la Minneapolis, sau al lui Breonna Taylor, împuşcată mortal acasă de către agenţi care aparent au greşit apartamentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.