Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare muftiu cere folosirea forței împotriva islamiştilor

armata siria

Marele muftiu al Bosniei, Husein Kovazovic, le-a cerut vineri autorităţilor ţării balcanice să folosească forţa împotriva islamiştilor, la două zile după asasinarea a doi militari bosniaci într-un atac calificat drept ''terorist'', relatează AFP.

Citește și: Judecătoarea șpăgară din Dosarul Transferurilor: Îţi dai seama că nu e bine să fim văzuţi!

''Sceleraţii nu reprezintă credinţa nimănui şi nu aparţin mai ales comunităţii noastre, a binelui şi a păcii. A avea compasiune faţă de ei este un păcat'', a declarat Kovazovic, fără să pronunţe însă cuvântul islamist.

''Le cer autorităţilor să împiedice prin forţă (acţiunile) tuturor celor care răspândesc ura şi fac apel la teroare'', a declarat şeful religios al musulmanilor din Bosnia, unde această comunitate reprezintă 40 % din cei 3,8 milioane de locuitori.

Citește și: STENOGRAME EXPLOZIVE din dosarul lui Cristi Borcea și al fraților Becali

''Este necesar acum să ne trezim toţi şi să nu-i permitem 'răului' să ne învingă'', a spus muftiul în predica sa rostită în faţa mai multor sute de credincioşi strânşi în principala moschee din Sarajevo.

Doi militari bosniaci au fost ucişi miercuri seara în apropiere de o cazarmă la periferia Sarajevo de un bărbat înarmat care a tras cu o armă automată în timp ce ei se aflau într-o casă de pariuri. După atac, bărbatul s-a retras într-o casă, care a fost înconjurată de poliţie. El s-a sinucis detonând un dispozitiv exploziv. Autorităţile au indicat că atacatorul avea legături cu medii islamiste în timp ce parchetul întreprinde o anchetă privind ''un atac terorist'', transmite agerpres.ro

Citește și: VIDEO ȘOCANT Terorista care s-a aruncat în aer la Paris: Capul i-a aterizat pe trotuar, șira spinării pe o mașină de poliție

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.