DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

STENOGRAME EXPLOZIVE din dosarul lui Cristi Borcea și al fraților Becali

servicii interceptari inregistrari stenograme

Procurorii DNA i-au reținut pe Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea și pe judecătoarea Geanina Terceanu, cea care i-a achitat în Dosarul Transferurilor, pentru dare și luare de mită. Cei 3 i-au dat magistratului 225.000 de euro pentru a-i face basma curată în dosarul în care, în cele din urmă, au primit ani grei de închisoare.

Citește și: DNA, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Sorin Oprescu: Ce i s-a întâmplat primarului suspendat

O parte din bani au fost dați pe stadionul Stelei, la un meci cu Gloria Bistrița, iar judecătoarea a mers chiar și acasă la condamnați pentru a lua bani.

”Suspecta Terceanu Geanina este judecător la Tribunalul Bucureşti. La data de 24 februarie 2009 acesteia i-a fost repartizat dosarul penal nr. 3134/3/2009 al Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Penală (dosarul cunoscut sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalişti”), dosar în care numiţii Becali Ioan ((…)), Becali Victor (CNP (…)) şi Borcea Cristian (CNP (…)), alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciunea şi de evaziune fiscală (rechizitoriul nr. 48/P/2006 din data de 30 septembrie 2008 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie).

Citește și: VIDEO ȘOCANT Terorista care s-a aruncat în aer la Paris: Capul i-a aterizat pe trotuar, șira spinării pe o mașină de poliție

La data de 3 aprilie 2012 suspecta Terceanu Geanina a pronunţat o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora, achitare pronunţată în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”).

Citește și: Înfrângere pentru Andrei Chiliman la ÎCCJ: Ce nu are voie primarul suspendat al Sectorului 1

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale efectuate în prezenta cauză (probe la care vom face referire în cele ce urmează), a rezultat că – pentru a pronunţa această soluţie de achitare – suspecta Terceanu Geanina a primit de la suspecţii Becali Ioan, Becali Victor şi Borcea Cristian suma totală de 220.000 de euro, sumă de bani pe care aceasta a primit-o în mai multe tranşe, începând cu luna aprilie 2009 şi până în luna mai 2012.

Cu privire la modalitatea de remiterea acestei sume de bani, din probele administrate în cauză reieşit că în luna aprilie 2009 suspecta Terceanu Geanina a primit în mod direct de la suspectul Becali Ioan suma de 10.000 de euro, sumă remisă cu prilejul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o într-un birou din incinta stadionului de fotbal Ghencea din Bucureşti.

Citește și: Ministru din Guvernul Cioloș: Când m-a sunat premierul și mi-a propus, am crezut că e o farsă

Alţi 10.000 de euro au fost primiţi de către suspecta Terceanu Geanina în mod direct de la suspectul Becali Victor, în prezenţa suspectului Becali Ioan, în luna mai 2009, la locuinţa acestora din urmă situată în (…) , judeţul Ilfov.

Tot în luna mai 2009 suspecta Terceanu Geanina a mai primit suma de 40.000 de euro de la suspecţii Becali Ioan şi  Becali Victor, sumă pe care aceştia din urmă au trimis-o judecătoarei prin intermediul (…).

Sumele de bani primite de către suspecta Terceanu Geanina de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor până la acest moment (mai 2009) au fost folosite de către acesta pentru achiziţionarea unei locuinţe (situate în Bucureşti, (…)); din evidenţa informatizată a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară rezultă faptul că această locuinţa a fost cumpărată de către suspecta Terceanu Geanina la data de 22 mai 2009, pentru suma de 93.000 de euro.

Citește și: Doi ziariști, 30 de zile de arest

Din examinarea declaraţiilor de avere date de către suspecta Terceanu Geanina se confirmă achiziţionarea acestei locuinţe (declarată cu o valoarea impozabilă de aproximativ 140.000 de lei); pe de altă parte, din declaraţiile de avere ale judecătoarei nu rezultă existenţa vreunei surse licite a banilor folosiţi la achiziţionarea locuinţei (cum ar fi contractarea unui credit bancar, luarea unui împrumut de la vreo persoană, vânzarea vreunei alte proprietăţi ş.a.m.d.).

Din conţinutul contractului de vânzare-cumpărare, ridicat cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuate la data de 19 noiembrie 2015 la locuinţa inculpatei Terceanu Geanina, rezultă că întreaga sumă de 93.000 de euro a fost depusă de către inculpată într-un cont bancar al vânzătorului, integral, la data contractului.

În anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma de 105.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei prin intermediul (…) , soţia (…). Această sumă a fost remisă judecătoarei Terceanu Geanina în localitatea Movila, judeţul Ilfov, (…) .

Citește și: Un angajat al Guvernului nu a mai fost de 25 de ani la serviciu și a fost dat afară…abia acum

Tot în anul 2012, după pronunţarea hotărârii de achitare, în lunile aprilie – mai, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma toată de de 45.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei tot prin intermediul (…) , în două tranşe.

De asemenea, în anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspectul Borcea Cristian suma de 10.000 de euro.

Hotărârea de achitare pronunţată de către suspecta Terceanu Geanina a fost desfiinţată prin decizia penală nr. 339/A din data de 12 noiembrie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse privative de libertate.

Din declaraţiile (.....) redăm următoarele aspecte relevante:

(.....)

După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred că - între Steaua şi Gloria Bistriţa.

(.....)

Aici, am ocazionat întâlnirea între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina. Astfel, am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta.

(.....)

La sfârşitul acestei discuţii, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion, motiv pentru care i-am luat de faţă cu cei doi. După ce am luat plicul cu bani, la indicaţiile judecătoarei, am plecat împreună de la meci, eu având asupra mea cei 10.000 euro. Imediat ce am ajuns la maşina mea, i-am înmânat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat în plic şi mi-a zis că sunt 10.000 euro.

(.....)

M-am întâlnit cu aceasta prin zona Timpuri Noi, unde am înţeles că locuia cu chirie într-o garsonieră, şi m-a  întrebat dacă pot să vorbesc din nou cu familia Becali să-i dea 70.000 euro, pentru că are nevoie de bani.

(.....)

În ziua următoare, m-a sunat Becali Ioan şi mi-a spus că este acasă în (.....) şi că pot veni la acesta pentru a-mi da banii.

(.....)

Când am ajuns împreună cu judecătoarea Terceanu Geanina la locuinţa acestora din Pipera, aici am găsit atât pe Becali Ioan, cât şi Becali Victor.

(.....)

La locuinţa acestora, fraţii Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitaţi în dosarul pe care aceasta îl judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot în cadrul acestei discuţii, Becali Victor s-a exprimat faţă de aceasta, spunându-i că după finalizarea favorabilă a dosarului urma să „fie foarte generoşi” cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan şi Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiţi atâţia bani, ci doar 10.000 euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferenţa.

(.....)

Aceasta a luat plicul cu bani, i-a pus în geantă şi a plecat împreună cu mine la locuinţa acesteia. A doua zi, cred că într-o zi de duminică, m-am întâlnit cu Becali Victor la barul (.....) , unde acesta mi-a dat suma de 40.000 euro, pentru a o înmâna judecătoarei. În aceeaşi zi, am sunat-o pe judecătoarea Terceanu Geanina, i-am spus că am rezolvat cu diferenţa de bani şi că va trebui să ne întâlnim.

(.....)

I-am dat acesteia cei 40.000 euro prin geamul deschis al maşinii, spunându-mi că se grăbeşte. I-am spus totodată că în plic sunt 40.000 euro, iar aceasta a rămas un pic surprinsă întrucât se aştepta la mai mult.

(.....)

Ştiu de la aceasta că cu puţin timp înainte de pronunţarea hotărârii de achitare în dosarul „Transferurilor” de către judecătoarea Terceanu Geanina, (.....), s-a întâlnit cu Becali Victor, undeva pe Şoseaua Fundeni, împrejurare în care acesta i-a dat suma de 105.000 euro pentru a o înmâna judecătoarei Terceanu Geanina. Astfel, (…), după ce a primit banii de la Becali Victor, a mers undeva în Ialomiţa (.....) şi i-a dat judecătoarei Terceanu Geanina suma de 105.000 euro.

Tot de la (…) ştiu că, după pronunţarea hotărârii de achitare a tuturor persoanelor din dosarul „Transferurilor”, Becali Victor i-a mai dat (…) , în două tranşe, respectiv o dată – 25.000 euro şi o altă dată 20.000 euro, pentru a-i da, la rândul său, judecătoarei Terceanu Geanina. După primirea banilor, (…) a mers din nou în judeţul Ialomiţa, (.....)şi i-a dat acesteia cei 45.000 euro.

Ştiu de la judecătoarea Terceanu Geanina că, înainte de pronunţarea hotărârii în dosarul „Transferurilor”, Borcea Cristian l-a trimis pe (.....) , să-i dea acesteia suma de 10.000 euro, în acelaşi scop, menţionat mai sus, lucru care s-a şi întâmplat, din spusele acesteia. De asemenea, ştiu că din cei 60.000 euro daţi de familia Becali prin intermediul meu judecătoarei, aceasta şi-a achiziţionat un apartament în zona Văcăreşti-Tineretului, în apropierea Mall-ului Sun Plaza, cu suma de aproximativ 70.000 euro”.

(.....)

(…) Din denunţul lui (.....) rezultă aspecte concrete, (…) ; numitul (.....) a indicat inclusiv blocul ((.....) ) unde judecătoarea a locuit anterior cumpărării locuinţei la care am făcut referire mai sus ((.....) ).

(.....)

Discuţia a fost purtată în contextul în care (.....) şi (.....) s-au deplasat la locuinţa suspectei Terceanu Geanina, căreia i-au solicitat cu împrumut suma de 150.000 de euro, sumă de care (.....) avea nevoie pentru a acoperi prejudiciul cauzat într-un dosar penal în care era trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

(.....)

(.....): Mă, e vorba de BECALI.

(.....)

TERCEANU GEANINA: Cu cine ai vorbit?

(.....) : Cu Internele.

TERCEANU GEANINA: Cu Internele? Cine ţi-a…?

(.....)

9

TERCEANU GEANINA: …[neinteligibil]… Cine, cine ţi-a… ţi-a

zis?

(.....): DNA-u’, DNA-u’, măi!

TERCEANU GEANINA: …[neinteligibil]… nu mai veni.

(.....): Da.

TERCEANU GEANINA: Nu mai veni acum p-aici, să

scăpăm din chestia asta!

(.....): Ă?

TERCEANU GEANINA: Băi, nu spuneţi nimic de mine!

(.....)

TERCEANU GEANINA: D.N.A.? Da’ D.N.A. a venit? Din

trafic te-a luat?

(.....): Da, mă da! Au venit şi m-au luat pe sus. „Bună ziua, nu știu

ce. Bună ziua.”.

TERCEANU GEANINA: Înseamnă că te-au filat.

(.....)

TERCEANU GEANINA: Vai de capu’ meu!

(.....)

TERCEANU GEANINA: Nu spuneţi… nu spuneţi nimic!

Asta este!

(.....) : Băi, stai liniștită, că dacă vroiam să te dau până acum,

te dădeam. Stai liniștită, că nu dau nimic.

TERCEANU GEANINA: Deci, îți dă instanța pedeapsa.

…[neinteligibil]… nicăieri.

(.....): …[neinteligibil]… Păi, ia întreabă-i! Păi, da’ te… păi…

10

TERCEANU GEANINA: Deci, pedeapsa o dă instanța! Ai înțeles?

Deci, nu daţi în gât, că pedeapsa o dă instanţă!

(.....)

TERCEANU GEANINA: Mai au alte probe?

(.....) : Ce probe să aibă?

(.....)

TERCEANU GEANINA: Nu zice nimica! …[neinteligibil]…

(.....)

TERCEANU GEANINA: Na. Eu n-am mai rămas cu nimic

de-acolo! Adică, nu v-am zis?

(.....): Ai cheltuit toți banii? Mamă, mânca-ți-aș! Am zis că asta-i

sigură, zic: „Bă, vorbim cu ea.” şi…

(.....)

TERCEANU GEANINA: Deci, n-am bani!

(.....): Da’ banii ăia care... De la ăștia, 100.000?

TERCEANU GEANINA: I-am… i-am cheltuit.

(.....): I-ai cheltuit?

(.....)

La data de 1 iulie 2015 (.....)şi (.....) s-au deplasat din nou la locuinţa suspectei Terceanu Geanina. De această dată însă aceasta a evitat să mai ia legătură cu cei doi martori, suspectând faptul că cei doi ar încerca să o determine să le dea suma de bani solicitată ca împrumut, iar în caz contrar aceştia ar intenţiona să o denunţe cu privire la activitatea infracţională care face obiectul prezentei cauze.

 

De asemenea, a arătat că ştie de la inculpata Terceanu Geanina faptul că (.....) şi (.....) încercau să obţină o sumă de bani de la inculpată, faptul că această solicitare era în legătură cu o „problemă mai veche” şi faptul că judecătoarea Terceanu Geanina nu se putea adresa organelor de poliţie în legătură cu această solicitare, trebuind să „rezolve problema” fără a înştiinţa organele de aplicare a legii.”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.