Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare producător auto anuță vânzări record pentru mașinile sport

www.stirileprotv.ro
BMW

Grupul german BMW a anunţat că a încheiat anul financiar 2019 cu un nou record al vânzărilor în cazul automobilelor M, 135.829 de automobile de performanţă/înaltă performanţă fiind livrate către clienţi potrivit news.ro

Comparativ cu anul anterior, numărul de automobile BMW nou înmatriculate a crescut cu 32,2 procente. În plus, anul financiar 2019 a înregistrat o creştere semnificativă în ceea ce priveşte cererea pentru pachete M Sport şi echipamente opţionale exclusive de la BMW Individual. Compania anunţă că, niciodată în istoria firmei, nu au fost prezentate şi lansate atât de multe modele BMW noi într-un singur an.

”Odată cu BMW X3 M, BMW X4 M şi modelele Competition respective, automobilele de înaltă performanţă au devenit disponibile în premieră şi în segmentele Sports Activity Vehicle (SAV) şi Sports Activity Coupé (SAC) ale clasei medii. Mai mult, prin introducerea BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi a modelelor Competition corespunzătoare a fost lansată o nouă generaţie de maşini sport de lux concepute pentru segmentul de înaltă performanţă”, se arată în comunicat.

Tot în 2019, SUA a fost cea mai importantă piaţă pentru modelele BMW M şi BMW M Performance. Aici, numărul de automobile livrate a crescut la 44.442 de unităţi. A doua cea mai importantă piaţă pentru vânzări a fost din nou Germania, cu 26.110 maşini livrate, podiumul fiind completat de Marea Britanie, cu 17.688 de unităţi.

”Cota pe care automobilele BMW M o reprezintă în volumul total al vânzărilor BMW a crescut constant în ultimii ani. Acum, pe piaţa auto din America de Nord, fiecare al şaptelea automobil nou ce poartă logo-ul alb-albastru al mărcii este un model BMW M. Lider la acest capitol este Elveţia, unde automobilele BMW M şi BMW M Performance reprezintă deja peste 22% din vânzările totale ale BMW”, se arată în comunicat.

2019 au însemnat un record şi pentru livrările din România cu total de 295 unităţi, din care 223 modele BMW M Performance şi 72 modele BMW M. De remarcat faptul că cel mai de succes model M este BMW M5, cu 31 unităţi livrate, urmat de BMW M2, cu 27 unităţi.

”Finalul de an a dus şi primele livrări pentru BMW M8, X3 M şi X4 M, cu căte două unităţi din fiecare model. În total 10,2% din vânzările BMW în România este reprezentat de modele din portofoliu BMW M GmbH, aproape dublu faţă de media globală de 6.3%”, se arată în comunicat. În paralel cu cererea în continuă creştere, reţeaua de dealeri ceritifcaţi BMW M Gmbh s-a extins cu peste 90% în ultimii cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.