Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare producător din China a depus plângere împotriva autorităților americane, ca să fie exclus pe lista de companii care au legături cu armata chineză

Radio Romania Actualitati
China Sanctiuni

Xiaomi a depus vineri o plângere la un tribunal districtual din Washington împotriva Departamentului Apărării şi cel al Trezoreriei Statelor Unite, pentru a exclude producătorul chinez de smartphone-uri de pe lista oficială de companii care au legături cu armata chineză, transmite Reuters.

La jumătatea lunii decembrie, administraţia Trump a adăugat pe această listă Xiaomi şi alte opt companii. Măsura obligă investitorii americani să îşi vândă activele la aceste companii până la un termen limită, scrie news.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

În această plângere, adresată secretarului Apărării, Lloyd Austin, şi secretarului Trezoreriei, Janet Yellen, numiţi de preşedintele Joe Biden, Xiaomi afirmă că măsura este ”ilegală şi neconstituţională” şi afirmă că această companie nu este controlată de armata chineză.

Xiaomi a adăugat că restricţiile referitoare la investiţii, care vor intra în vigoare pe 15 martie, vor provoca daune imediate şi ireparabile” companiei.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

Xiaomi a arătat că 75% din drepturile sale de vot, potrivit unei structuri ponderate, sunt deţinute de co-fondatorii Lin Bin şi Lei Jun, neexistând un drept de proprietate sau de control din partea unei persoane sau a unei companii afiliate armatei chineze.

Compania a adăugat că ”un număr substanţial” de acţionari ai săi sunt americani şi a notat că trei din primii 10 mari deţinători de acţiuni ordinare sunt grupuri de investiţii instituţionale din SUA.

Citește și: Florin Roman îl face praf pe Vlad Voiculescu: Așa repede ați capitulat sau e doar o recunoaștere a faptului că nu faceți față pălăriei prea mari?

”Relaţiile strategice ale companiei cu instituţii financiare americane, esenţiale pentru ca Xiaomi să poată continua să acceseze capitalul necesar pentru a se dezvolta pe o piaţă extrem de competitivă, vor fi deteriorate semnificativ”, a afirmat compania.

”Mai mult decât atât, asocierea publică a Xiaomi cu armata chineză va afecta poziţia companiei în raport cu partenerii de afaceri şi cu consumatorii, provocând daune reputaţiei care nu pot fi cuantificare sau reparate cu uşurinţă”, potrivit Xiaomi.

Citește și: Controale-fulger ale Poliției Capitalei! DGPMB a descins în două restaurante și le-a amendat!

Departamentul Apărării şi Departamentul Trezoreriei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.