Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un 'mare' scriitor din pușcărie ar putea fi eliberat azi. Motivația

celula puscarie

Fostul senator Catalin Voicu ar putea fi eliberat azi.

Condamnat pentru trafic de influenta el are deja o decizie de eliberare conditionata primita în prima instanță. A scris 7 cărți și a avut un comportament ireproșabil după gratii.

content-image

Dacă procurorii DNA nu-i vor convinge pe judecători sa-l mai tina închis pe fostul senator PSD, acesta ar putea ieși chiar azi din Penitenciarului Găești acolo unde a fost încarcerat.

Vezi și: Pompierii cercetaţi în cazul Colectiv părăsesc arestul preventiv

____

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat definitiv si irevocabil luni de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Instanta suprema a decis sa majoreze pedeapsa din prima instanta cand Voicu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte condus de Livia Doina Stanciu, presedinta Curtii Supreme, a decis luni seara sa il condamne definitiv si irevocabil pe fostul senator PSD Catalin Voicu la 7 ani de inchsioare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Instanta a decis, practic,  majorarea sentintei date de catre instanta de fond in iunie 2012.

La ultimul termen al recursului desfasurat luni, procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei de la 5 la 9 ani de inchisoare cu executare.

Completul de cinci judecatori i-a mai condamnat si pe pe omul de afaceri Marius Locic la 4 ani de inchisoare cu executare. Completul de  5 magistrati ai Curtii Supreme a decis condamnarea cu suspendare la cate 4 ani de inchisoare si in cazul fostului judecator de la ICCJ Florin Costiniu, precum si in cazul omului de afaceri Costel Casuneanu.

In prima instanta, omul de afaceri Marius Locic a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare, fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme, judecatorul Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani de inchisoare tot cu suspendare.

Vezi și: A apărut noua grilă de salarizare: Cât vor câştiga profesorii, medicii, funcționarii și alții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.