Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic a EXPLODAT din cauza bâlbelor privind VALUL 4: Seamănă a CRIMĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Un cunoscut chirurg gălățean critică dur autoritățile care se contrazic pe tema pregătirilor pentru valul 4 al pandemiei. Bâlbâiala acestor zile seamănă a crimă, a spus medicul într-o postare pe Facebook în care sunt criticați și pacienții nevaccinați. Chirurgul gălățean Paul Ichim îi critică dur pe guvernanții care în prezent se contrazic pe tema strategiilor anti-COVID.

„Cei care chipurile gândesc strategiile de adaptare la ofensiva valului de Covid, ori sunt nepricepuți, ori nici in...nu-i doare. Toti comentează că trebuie paturi de ATI și că în situația actuală absolut fiecare spital trebuie să aibă circuite separate și să gestioneze ambele categorii de bolnavi, fie Covid, fie cu restul patologiilor. Singura soluție găsită, a fost de a transforma un număr de paturi ATI în paturi pentru Covid. În atare situație, restul patologiilor neluându-și vacanță, vor rămâne descoperite, având acces foarte greu la acest serviciu. Mai pe șleau, cam seamănă a crimă la adresa altor patologii, mai ales oncologice... Bâlbâiala acestor zile, dupa ce n-am învățat absolut nimic timp de mai bine de 1 an și jumătate de pandemie, seamănă în cel mai bun caz a omor prin culpă față de restul pacienților ce nu vor mai avea acces la serviciile medicale”, a explicat Paul Ichim.

Citește și: Ioana Mihăilă îl AMENINȚĂ pe Florin Cîțu, după ce a anunțat ANCHETĂ privind VALUL 4: S-ar putea întoarce împotriva sa

Medicul gălățean mai spune că orice schimbare de structură a spitalului, adică o suplimentare a numărului de paturi pentru Terapie Intensivă, se face prin aprobare de la Ministerul Sănătății și de la Guvern. Deoarece acest lucru înseamnă și alocare de fonduri pentru tehnică, aprovizionare și personal, autoritățile ezită să ia o decizie, susține chirurgul.

Medicul gălățean îi critică și pe pacienții nevaccinați care ajung la spital. Specialistul spune că și din cauza lor nu va putea să-și facă meseria.

„Am un mesaj și pentru cei mulți care ne vin nevaccinați la spital. Mă simt chiar discriminat, am luat boală de la pacienți, bine că am făcut formă ușoară, m-am vaccinat că să fiu apt să-i tratez în continuare și la urmă primesc și sfaturi de la ei, pe teme epidemiologice și vaccinale. Tot bântuie pe aici idei tembele ale unora că și vaccinații pot colporta infecția. Păi bine măi năucilor, dacă ați fi vaccinați în masă, ce și la cine ar mai colporta vaccinații? Peste 99% din cei internați în terapie intensivă acum, sunt nevaccinati, așa că și ei sunt direct responsabili, pentru blocarea accesului celorlalți la serviciile medicale. Să nu vă plângeți acum, pe la porțile spitalelor, prostocrația este în deplină manifestare de la vârf, de la cei care ne conduc, până la talpa țării ce se da cunoscătoare de medicină după google. Bănuiesc că am să merg la serviciu, n-am să pot opera și am să stau să mă uit cum nu-mi pot face meseria”, a precizat medicul Paul Ichim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.