Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic cardiolog a explicat efectele periculoase ale caniculei: 'Pot avea valori tensionale oscilante'

canicula

Vremea de afară este din ce în ce mai călduroasă şi schimbătoare. Ştiai că trebuie să îţi modifici stilul de viaţă pe perioada caniculei? Este indicat să nu te expui sub razele solare puternice între orele 12:00-16:00. Să adopţi o alimentaţie bogată în fructe şi legume, să eviţi grăsimile şi consumurile exagerate de alcool şi cofeină. Totuşi, mai trebuie să ştii ceva! Căldura şi schimbările climatologice îţi pot provoca stres termic şi probleme cu tensiunea, informează Mediafax.

Citește și: Focarul COVID-19 de la Curtea de Apel Alba: 500 de teste efectuate printre judecători, procurori, grefieri și personal administrativ

„Pe timpul caniculei se pot declanşa diferite tulburări de ritm de tipul tahiaritmiilor”, spune Georgiana Tămăşescu, medic specialist în cardiologie. „La pacienţii cu insuficienţă cardiacă se recomandă o restricţie de lichide comparativ cu pacienţii sănătoşi, care necesită o hidratare corespunzatoare de cel puţin 2 litri de lichide pe zi.”

„Pacienţii pe timpul caniculei pot avea valori tensionale oscilante, atât hipertensiune cât şi mai degrabă hipotensiune arterială datorită deshidratării”, explică ea.

Climatologul Roxana Bojariu spune că, „pe lângă problema umidităţii în marile aglomerări urbane, odată cu valurile de căldură avem şi problema scăderii calităţii aerului şi atunci poluarea locală şi stresul termic cu umiditatea mare în atmosferă, toate determină probleme pentru sănătatea publică.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.