Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare pentru luare de mită

Agerpres
mita

Un medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a fost condamnat definitiv, miercuri, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, după ce, în 2016, a pretins și primit bani de la mai mulți pacienți, pentru efectuarea unor examene RMN, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat definitiv, miercuri, pe Eduard Moldveanu, medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

„Admite apelul formulat de inculpatul-apelant Moldovanu Eduard împotriva sentinţei penale (...) a Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul cu numărul de mai sus, sentinţă pe care o desfiinţează parţial, în latura penală. Rejudecând cauza, în limitele desfiinţării: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Moldovanu Eduard prin sentinţa apelată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, alcătuită din 7 acte materiale, (...) de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare", se arată în soluția publicată pe portalul Curții de Apel Iași.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Magistrații au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei Tribunalului Iași, între care și cea de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei.

Potrivit procurorilor, în timp ce era șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași, medicul a cerut de la mai mulți pacienți sume de bani pentru efectuarea unor examene RMN.

„În perioada 18 martie - 3 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de Șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului de Neurochirurgie Iași și medic în cadrul acestui laborator, a pretins și primit cu titlu de mită de la mai mulți pacienți sume cuprinse între 250 – 600 lei (în total 3.300 lei) pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor și prescrierea de tratamente", se arată în comunicatul prin care DNA anunța trimiterea medicului în judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.