Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic din Italia riscă să fie suspendat după ce a tratat mii de bolnavi de COVID-19 la domiciliu

static.lsm.lv
medic spital

Un medic din regiunea Campania (sudul Italiei) este anchetat pentru a fi tratat aproape 3.000 de pacienţi cu COVID-19 la ei acasă, fără să urmeze măsurile impuse de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care cetăţenii îl consideră un adevărat erou, informează medii locale citate luni de EFE.

Medicul Gerardo Torre, a cărui activitate se desfăşoară în localitatea Pagani, s-a arătat extrem de surprins când a fost acuzat că nu a respectat protocoalele sanitare privind tratarea şi administrarea de medicamente pacienţilor cu coronavirus, informează Agerpres.ro.

"Când Ordinul Medicilor din Salerno mi-a trimis avertismentul, am crezut că îmi oferă vreun premiu sau vreo medalie pentru munca depusă de mine în timpul pandemiei. Mare mi-a fost surpriză când am văzut că am primit o citaţie pentru o anchetă disciplinară. Risc inclusiv să fiu suspendat", a declarat Gerardo Torre ziarului Corriere del Mezzogiorno.

El a explicat că a vizitat "3.000 de pacienţi la ei acasă", riscându-şi propria sănătate, în timp ce aţi colegi de profesie au tratat bolnavii prin telefon "fără să evalueze personal pacientul", fapt ce a condus la numeroase decese.

Gerardo Torre va compărea pe 28 ianuarie în faţa Ordinului Medicilor din Salerno pentru a se apăra de aceste acuzaţii. Au fost deja convocate manifestaţii de sprijin pentru a-l susţine pe medic, cu participarea a numeroşi angajaţi sanitari.

Inclusiv primarul din Pagani, Lello De Prisco, i-a declarat spriijnul pe reţelele de socializare şi a asigurat că a fost vindecat de acest medic, pe care l-a considerat un exemplu de curaj.

"Dacă azi pot să scriu, i-o datorez lui. Mulţumesc tuturor medicilor care îşi oferă serviciile la domiciliul bolnavilor", a subliniat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.