Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic din SUA este acuzat că a ucis 14 pacienți cu supradoze de fentanil

wosu.org
William Husel

Un juriu care deliberează soarta juridică a unui medic din Ohio acuzat că a prescris în exces puternicul opioid fentanil la pacienți aflați aproape de moarte își va continua joi activitatea pentru a treia zi.

Dr. William Husel a pledat nevinovat la 14 capete de acuzare pentru crimă de gradul întâi. Acuzațiile statului sunt legate de acuzațiile că a prescris fentanil în doze "concepute pentru a grăbi moartea pacienților care erau tratați", au declarat procurorii atunci când Husel a fost pus sub acuzare în iunie 2019.

Decesele pacienților au avut loc între februarie 2015 și noiembrie 2018, potrivit rechizitoriului său. Husel a fost concediat la 5 decembrie 2018, informează cnn.com.

Procurorii au petrecut mai mult de două ore pentru a-și prezenta pledoaria finală, argumentând că "este o crimă să ucizi o persoană pe moarte".

Husel a avut "intenția specifică" de a provoca moartea tuturor celor 14 pacienți, a declarat juriului David Zeyen, procurorul asistent al comitatului Franklin.

Asistentele care au lucrat alături de Husel au fost cei mai importanți martori ai acestui proces. Toate și-au pierdut locul de muncă și majoritatea nu mai sunt asistente medicale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.