Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru CNA a cerut analizarea emisiunilor în care s-a discutat despre Regele Mihai, cu încălcări ale legislaţiei

www.hyperflash.ro
Regele Mihai

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a cerut, în şedinţa publică de marţi, monitorizarea şi ulterior analizarea emisiunilor în care s-a discutat despre Regele Mihai, cu încălcări ale legislaţiei audiovizuale. Ea a făcut un apel către televiziuni să trateze subiectul cu decenţă, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Parchetul General a făcut ANUNŢUL: noi demersuri în dosarul 'Crimele comunismului'

”Vreau să atrag atenţia televiziunilor că ar trebui să facă discuţiile în legătură cu boala Regelui, cu aşa-zisul scandal din familia regală, cu mult mai multă decenţă. Am urmărit zilele astea şi mi s-a părut absolut îngrozitor, nu numai pe televiziuni, ci şi pe site-uri şi pe reţelele de socializare. Eu voi face o autosesizare în legătură cu toate emisiunile în care acest subiect se dezbate încălcând legislaţia audiovizuală şi toate regulile bunului simţ. Am făcut autosesizare în legătură cu două emisiuni de la România TV de sâmbătă şi de duminică în care au fost nişte discuţii absolut abominabile. Vă rog să mă credeţi că dacă folosesc acest cuvânt aceasta a fost senzaţia pe care am trăit-o când am văzut. Şi am făcut autosesizare în legătură cu acest lucru, pentru că este inadmisibil să îl chemi pe Miron Cozma sau pe Gigi Becali să îşi dea cu părerea despre relaţiile din interiorul familiei regale, este inadmisibil să îl chemi pe aşa-zisul fiu nelegitim al Regelui Mihai, care să spună tot felul de aberaţii acolo şi tu să le legitimezi ca post de televiziune din România”, a spus Dorina Rusu.

Ea a adăugat că atrage atenţia televiziunilor să trateze subiectul cu decenţă, întrucât Regele Mihai are un rol important în istoria României.

”Aş vrea să atrag atenţia televiziunilor că subiecte de tipul acesta, toate subiectele trebuie tratate cu decenţă, dar acesta în mod special, pentru că este vorba despre boala Regelui, despre Rege, care a avut şi are încă un rol atât de important în istoria României. Nu putem să ne batem joc de istorie, de noi înşine, până la urmă, dacă tratăm subiectul într-un asemenea fel. Subiectul acesta va persista, se va discuta în continuare despre el, nu se poate discuta în asemenea hal despre subiecte de acest tip”, a mai spus Dorina Rusu.

Intervenind, Valentin Jucan a spus că deşi susţine apelul colegei sale, este important să sublinieze că discuţiile care au avut loc au fost provocate tocmai de către Casa Regală, pe care, de altfel, membrul CNA a ezitat să o numească astfel.

Citeşte şi: Captură SPECTACULOASĂ pe Aeroportul Otopeni - Două femei şi un bărbat, prinşi cu cocaină ÎN STOMAC - VIDEO

”Este de înţeles apelul doamnei Rusu şi îl susţin întru totul, dar există şi o remarcă care trebuie subliniată. Toate discuţiile de până acum la care am asistat au fost provocate tocmai de către… Nu aş spune Casa Regală, pentru că eu nu consider că cei care sunt acum la cârma Casei Regale au întru totul dreptul de a se numi membri ai Casei Regale… Comunicarea care a venit dinspre Casa Regală în ultima perioadă a fost una defectuoasă din punctul meu de vedere, iar televiziunile au trebuit să o arate publicului. Faptul că acolo există câteva persoane care aruncă în dreapta şi în stânga cu comunicate de presă despre mizerii care nu îi aparţin Regelui, pe mine şi pe familia mea – noi întotdeauna am crezut în monarhie şi în Rege – nu are cum să nu ne deranjeze”, a spus Jucan.

Şedinţa CNA se desfăşoară în prezenţa membrilor: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Casa Regală a anunţat în 6 noiembrie că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi că acesta prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se deja la reşedinţa privată din Elveţia.

Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, consemna că regele Mihai a fost împărtăşit de un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

Televiziunea Română a transmis, luni, că Regele Mihai a fost stabilizat în urmă cu patru zile, este conştient, liniştit, reunoaşte persoane şi pune întrebări. TVR a citat informaţii furnizate duminică seară, la reşedinţa de la Aubonne, de către Principesa Margareta.

Citeşte şi: Ponta iese la rampă: mesaj TRANŞANT către Coaliţie. Explicaţii despre NEVOIA unei DEMISII din partea lui Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.