Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru danez al Martorilor lui Iehova a fost condamnat la șase ani de închisoare în Rusia - Mișcarea religioasă este interzisă în această țaară

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Un membru danez al Martorilor lui Iehova, judecat în Rusia pentru extremism, a fost condamnat miercuri la şase ani de închisoare, a anunţat Iaroslav Sivulski, purtător de cuvânt al acestei mişcări religioase, interzisă pe teritoriul Federaţiei Ruse din 2017, informează AFP preluată de Agerpres.

Dennis Christensen a fost condamnat la şase ani de închisoare, a declarat pentru AFP Iaroslav Sivulski, prezent la acest proces care s-a desfăşurat timp de zece luni la Orel, un mic oraş situat la circa 400 de km la sud de Moscova.

Martorii lui Iehova au anunţat că vor face apel. Într-un comunicat, Sivulski şi-a exprimat regretul în legătură cu condamnarea lui Dennis Christensen, un "om nevinovat, care nu a comis de fapt nicio crimă".

Dennis Christensen a fost arestat în mai 2017, în Orel, de către Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), alături de alţi adepţi ai Martorilor lui Iehova, în timpul unei slujbe religioase, la câteva săptămâni după interzicerea acestei organizaţii în Rusia.

Acuzatul, în vârstă de 46 de ani, a făcut săptămâna trecută ultima sa declaraţie înainte de deliberările tribunalului. Parchetul a cerut şase ani şi jumătate de închisoare împotriva cetăţeanului danez, care risca până la zece ani de închisoare pentru "organizarea de activităţi extremiste".

În aprilie 2017, Martorii lui Iehova, care afirmau atunci că au 172.000 de membri în Rusia, au fost interzişi de Curtea Supremă şi de atunci mişcarea este considerată de Ministerul Justiţiei din Rusia drept una "extremistă".

Procesul pentru "extremism" împotriva lui Christensen a fost primul după interzicerea Martorilor lui Iehova în Federaţia Rusă.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a denunţat anul trecut o campanie de "persecuţie religioasă" împotriva Martorilor lui Iehova în Rusia, acuzând autorităţile că au procedat la "zeci de percheziţii, raiduri, interogatorii şi alte acte de hărţuire şi persecuţie".

Mişcare fondată în anii 1870 în SUA de către Charles Russel, Martorii lui Iehova se revendică din creştinism şi se consideră singurii care continuă creştinismul originar. Ei sunt în mod regulat acuzaţi de derive sectare pentru preceptele lor rigoriste, comentează France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.