Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mic oraș elvețian a fost paralizat de un atac cibernetic: locuitorii s-au trezit că hackerii știau totul despre ei

news.sky.com
hacker

Întreaga populaţie a unui mic oraş elveţian s-a trezit cu datele personale expuse în urma unui atac cibernetic, potrivit unei informaţii publicate de cotidianul Le Temps miercuri, iar municipalitatea sa a recunoscut că iniţial a subestimat "gravitatea" atacului, relatează AFP.

Micul oraş Rolle (5.400 de locuitori), de pe malul lacului Leman, a recunoscut săptămâna trecută că a fost victima unui atac de tip ransomware, care a afectat date de pe anumite servere administrative, informează Agerpres. 

Municipalitatea a afirmat însă iniţial că cantitatea de date afectate este limitată şi a putut fi recuperată datorită copiilor de siguranţă.

Atacul a fost de amploare "scăzută" şi nu a afectat decât serverele de mesagerie care nu conţineau date municipale "sensibile", a declarat primarul din Rolle, Monique Choulat Pugnale, pentru ziarul 24 heures.

Însă potrivit unei anchete publicate de cotidianul Le Temps miercuri, în realitate este vorba despre o "piratare masivă".

Municipalitatea din Rolle, care a depus plângere, a recunoscut miercuri seara că a "subestimat gravitatea atacului, potenţialul de utilizare a datelor şi importanţa transparenţei pentru populaţia din Rolle".

Aceasta a recunoscut "o anumită naivitate faţă de miza reprezentată de darkweb şi de gestionarea actelor rău intenţionate de piratare informatică", adăugând că a înfiinţat o "taskforce" pentru a monitoriza dosarul, potrivit unui comunicat.

Potrivit Le Temps, documentele furate conţin tabele cu informaţii privind locuitorii, printre care nume, adrese, date de naştere, numere de securitate socială, în unele cazuri chiar religia lor, şi date privind infectările cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.