Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miliard de euro din averea lui Patriciu s-a EVAPORAT

Dinu Patriciu

Dinu Patriciu a murit cu datorii uriase la banci, lasandu-si familia intr-o situatie extrem de complicata din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, sotia si fiicele miliardarului spera sa dea de urma unor sume uriase, pe care acesta le-ar fi „ascuns” prin diverse conturi. Si nu vorbim de sume mici, ci de aproape 1 miliard de euro, scrie Wowbiz.

La mai mult de un an si jumatate de la moartea lui Patriciu, familia inca spera sa dea de urma banilor. In acest sens, Dana Patriciu a facut o solicitare oficiala instantei pentru a trimite mai multe adrese unor institutii bancare din tara si strainatate prin care sa fie comunicate extrasele de cont ale operatiunilor in conturile lui Patriciu incepand cu luna noiembrie 2011.

Solicitarea a venit la putin timp dupa ce publicatia „The Guardian” a scris ca Dinu Patriciu se afla pe lista scurta a clientilor romani care au conturi speciale la o banca elevetiana care a fost acuzata ca-si ajuta clientii sa-i fereasca de controalele fiscale. Conform sursei citate, suma depaseste 800 de milioane de euro. De asemenea, in ultimele luni de viata, Patriciu a imprumutat sume mari de bani de la diverse banci romanesti, sume a caror destinatie nu este cunoscuta de membrii familiei, mai ales ca la vremea respectiva miliardarul era in divort de sotia lui oficiala.

Atat in Romania, cat si in multe alte state din lume, este extrem de complicat pentru urmasi sa dea de urma unor conturi de a caror existenta nu stiau. Institutiile bancare pot invoca secretul bancar, ingreunand procesul de recuperare a sumelor de catre mostenitori. Asa apar asa-zisele conturi-fantoma, care pot ramane zeci de ani intr-o banca, aceasta neavand nici un interes sa anunte rudele celui care a decedat de existenta lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.