Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miliardar britanic, susţinător al Brexitului, ar putea să îşi construiască automobilele la o uzină din Franţa

APIA
masini

Grupul britanic Ineos, controlat de miliardarul Jim Ratcliffe, renumit pentru sprjinul oferit campaniei în favoarea Brexitului, poartă discuţii cu grupul german Daimler pentru a-i prelua uzina de la Moselle (Franţa) unde urmează să construiască viitorul model 4X4 Grenadier, informează Bloomberg.

În 2017, grupul Ineos a anunţat că va forma o divizie auto care va asambla un model de teren denumit Grenadier la o uzină ce urmează să fie construită în Ţara Galilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Marţi, directorul comercial de la Ineos Automotive, Mark Tennant, a declarat că în prezent compania analizează posibilitatea de a prelua uzina Daimler de la Moselle (Franţa) şi să renunţe la varianta producţiei în Ţara Galilor.

"Covidul a aruncat în aer foarte multe lucruri şi ne ofertă o nouă oportunitate care nu era disponibilă anterior. Lucrurile se mişcă foarte rapid şi încă nu am ajuns la un acord final", a spus Mark Tennant. Potrivit acestuia, cumpărarea unei uzine existente ar permite Ineos să recupereze timpul pierdut şi să îşi respecte obiectivul de a demara producţia de automobile de teren până la finele lui 2021 şi să înceapă să le vândă în 2022.

Jim Ratcliffe, deţinătorul unei averi evaluate la 20 de miliarde de dolari, a fost unul din cei mai vehemenţi susţinători ai campaniei în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.