Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de oameni vor să ia cu asalt Zona 51: Armata SUA amenință că va recurge la forță

ozn

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii i-au avertizat pe cetățenii americani să renunțe la planul de a ”lua cu asalt” celebra Zona 51 - așa cum anunță un eveniment creat pe Facebook la care și-a anunțat implicarea 1 milion de oameni, potrivit stirileprotv.ro

Zona 51 este una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane situată lângă lacul Groom Lake, din comitatul Nye, statul Nevada și de-a lungul timpului a devenit o sursă inepuizabilă de teorii ale conspirației, mulți americani fiind convinși că aici se află ascunși extratereștri.

Totul a început ca o glumă, notează BBC. Peste un milion de americani au răspuns că participă la un eveniment creat pe Facebook prin care se îndemna la luarea cu asalt a bazei secrete din Nevada, care ”ar adăposti extratereștri”. Evenimentul va avea loc pe 20 septembrie.

Citește și: Gelu Vișan, declarație care produce CUTREMUR pe scena politică: Carmen Dan, EXECUTATĂ la ordinul directorului SRI

Postarea are mii de comentarii, fiind greu de anticipat câte sunt glume și câte sunt serioase: ”Putem să ne mișcăm mai repede decât gloanțele lor” sau ”Haideți să vedem extratereștri” sunt doar două exemple.

Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale SUA a declarat pentru Washington Post că Forțele Aeriene sunt gata să protejeze America și bazele ei și că îi avertizează pe cetățeni să nu mearga la baza militară.

”Zona 51 este o bază activă de pregătire pentru US Air Force și îi descurajăm pe cei care vor să intre în baza unde pregătim forțe armate americane”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Misterele în jurul bazei militare a plecat de la o serie de legende și mituri urbane, alimentate și de industria cinematografică, potrivit cărora guvernul american a capturat și studiat extratereștri și ascunde populației aceste lucruri. Este comparat cu un alt loc devenit important pentru amatorii de conspirații - Roswell.

Teorii ale conspirației despre bază au luat naștere în 1989 când un bărbat pe nume Bob Lazar a spus, fără vreo dovadă, la o televiziune americană că este un om de știință care a lucrat în Zona 51. Zona 51 a fost exploatată de filme ca Ziua Independenței sau Dosarele X.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.