Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UN MILION de români CONTRAZIC Guvernul: Uber trebuie SĂ RĂMÂNĂ!

realitatea.net
taxi uber aplicatie

Uber a anunțat azi că a depășit pragul de 1 milion de utilizatori în România, la peste trei ani de când a fost lansat în București, în contextul în care Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care ar putea elimina serviciul, dar și aplicațiile de taxi Clever sau Star taxi.

Conform Uber România, Uber a ajuns la peste 1 milion de utilizatori ai aplicației în 3 ani de la lansarea în România.

Citește și: Este oficial! Câți ani va fi valabil pașaportul persoanelor majore

“Vom face tot ce ține de noi să continuăm să oferim în România un serviciu sigur, transparent și de încredere, așa cum facem în alte peste 600 de orașe din 77 de țări. Susținem cu tărie o reglementare progresistă a serviciilor noi, de tip ridesharing, și suntem încrezători că autoritățile vor decide să încurajeze progresul tehnologic” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager la Uber România.

„Considerăm că Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei nu reflectă dorinţa cetătenilor şi a soferilor, iar totodată nici nu este aliniată normelor europene, răspunde doar cerinţelor unei asociaţii care se declară a fi reprezentativă. Clever Taxi răspunde zilnic nevoilor a peste 800 000 de cetăţeni din peste 20 de oraşe din România şi oferă o modalitate de lucru modernă şi eficientă pentru 20 000 de şoferi. Oamenii şi-au arătat constant sprijinul pentru aplicaţia noastră, iar cel mai recent moment a fost acum 2 luni, când peste 40.000 de mii de oameni au semnat în primele 48 de ore petiţia pentru Bucureşti Smart City. Ei îşi doresc o soluţie rapidă şi sigură de a găsi o maşină, nu de a avea 10 aplicaţii instalate în telefon sau de a aştepta la un număr de dispecerat”, arată un comunicat al companiei.

Citește și: Andreea Esca și alte vedete Pro TV au probleme cu legea: Cine le-a dat în judecată și ce despăgubiri se cer

Și Clever Taxi a reacționat ieri, spunând că proiectul de act normativ va afecta 800.000 de cetăţeni şi 20 000 de şoferi de taxi, în urma interzicerii aplicaţiei.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a cedat presiunilor făcute de marile companii de taxi din Bucureşti şi a pregatit o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Dacă va fi votată de Guvern, această ordonanţă va duce la eliminarea serviciilor de tip Uber şi Taxify, dar şi a aplicaţiilor de taxi Clever şi Star, care vor fi obligate să devină dispecerate de taxi autorizate pentru a putea opera. Proiectul a fost publicat vineri, 18 mai şi se află în dezbatere publică doar 10 zile calendaristice.

Citește și: EXCLUSIV! Jocul lui Coldea cu Liviu Dragnea. Rolul lui Kovesi – dezvăluiri care aruncă în aer scena politică! Bomba cu ceas aruncată de Cozmin Gușă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.