Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milionar celebru a fost condamnat la mulți ani de închisoare

www.voceatransilvaniei.ro

Un celebru milionar, alături de alți  a fost condamnat la mulți ani de închisoare! Este vorba de milionarul originar din Satu Mare, Dumitru Creștin, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Judecătoria Sectorului 1 București l-a găsit vinovat de complicitate la abuz în serviciu și a decis ca afaceristul născut în Bixad, județul Satu Mare, să stea 5 ani după gratii. Decizia nu e definitivă, putând fi contestată.

Citește și: Klaus Iohannis taie în carne vie în MAI: Pe cine a demis președintele

Alături de Creștin, au fost condamnați tot la 5 ani de închisoare și alți doi cunoscuți oameni de afaceri, Adrian Gașpar (directorul general Scandia Sibiu) și Andrei Bogdan Gheorghiu, se arată în decizia Judecătoriei nr.1 București.

Totodată, Instanța i-a obligat pe cei trei să plătească către CFR SA suma de 4.862.160,58 lei și a dispus confiscarea sumelor de câte 41.170 lei de la fiecare dintre cei trei condamnați.

Citește și: Vestea cea mare a venit pentru Victor Ponta: Decizia judecătorilor

Judecătoria Sectorului 1 a dispus menținerea sechestrului asigurător instituit asupra a două imobile aparținând lui Dumitru Creștin, respective Adrian Gașpar, unul situat în Bucureşti, str. Johannes K.Kepler nr. 26 – 30, sector 2, în suprafaţă totală de 1133,98 mp şi teren în suprafaţă totală de 2264,67 mp, iar altul situat în Bucureşti, Ale. Teişani nr. 76, sector 1, în suprafaţă totală de 385,52 mp și teren în suprafaţă totală de 814 mp, dar și a sumelor de bani deţinute de Andrei Gheorghiu, până la concurenţa sumei de 4.862.160,58 lei.

În urmă cu trei ani, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a celor trei afaceriști, Adrian Viorel Gaspar, Dumitru Crestin si Andrei Bogdan Gheorghiu, asociati si administratori la SC ROMTEHNO INVENT SA, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Citește și: Primar PSD și fost viceprimar, ridicați de mascați și duși la DNA

Potrivit rechizitoriului, in 13 iunie 2001, in urma unei licitatii organizate prin Bursa Romana de Marfuri, intre SC ROMTEHNO INVENT SA (cu obiect de activitate declarat „intermedieri in comertul cu produse diverse”) si CN CFR SA a fost incheiat un contract de achizitii pentru instalarea unui sistem de monitorizare a o suta de kilometri de cale ferata.

Acest contract a fost castigat in conditiile in care SC ROMTEHNO INVENT SA nu aveau niciun fel de activitati si nici angajati, iar la licitatie au mai depus oferte alte doua societati comerciale controlate de cei trei inculpati.

Citește și: Propunerea care va revoluționa șoferia în România: Ce vor să facă niște parlamentari

La cateva zile de la semnarea contractului si in lunile urmatoare, Gaspar, Crestin si Gheorghiu ar fi intocmit facturi fiscale fara ca firma acestora sa fi efectuat vreo prestatie in baza contractului mentionat si au incasat in mod necuvenit suma totala de 4.862.160 RON (echivalentul a 1.673.145 de dolari calculat la cursul mediu de 29.060 lei/dolar).

Cu aceasta suma, Compania Nationala CFR SA s-a constituit parte civila in procesul penal. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile si conturi bancare apartinand celor trei inculpati.

Citește și: 2015, cel mai negru an pentru creștinism

Acest caz s-a constituit prin disjungere din cauza penala prin care au fost trimisi in judecată fostul director al CFR SA, Mihai Necolaiciuc, si alte persoane din conducerea CN CFR SA pentru prejudicierea acestei companii cu suma de peste 18 milioane de euro.

La activitatile infractionale au participat, in calitate de complici, si alte persoane din fosta conducere a CNCFR sau sefi de servicii – Misir Mihail Gabriel, Olaeru Viorica, Vladut Ilie, Vladut Dragos Vasile, Matei Maria Ana, Costea Octavian, Tolea Adrian, precum si administratori ai unor firme – Ilisca Marius si Nicula Ovidiu Lucian.

Citește și: DEMISII importante în partidul lui Traian Băsescu

Frații Dumitru, Ioan și Vasile Creștin sunt milionari în euro și dețin o avere impresionantă. Numai în București au mai multe vile impozante care ocupă jumătate din strada Johannes Kepler din cartierul Tei. În satul Trip, comuna Bixad, familia Creștin dețin 5 case.

Fratii Creștin sunt foarte activi în afacerile derulate în România. Numele lor apar în privatizarea Scandia, privatizarea Protan sau scandalul Pieței Crângași, unde Dumitru Crestin intenționa să construiască hale. DNA i-a anchetat pe Ioan și Vasile Crestin pentru implicarea în rețeaua care a obținut credite bancare ilegale de peste 85 milioane euro și care a afectat bănncile BRD, Volksbank și ATE Bank.

Pe de altă parte, Vasile Creștin a atras atenția presei mondene, dupa ce s-a plimbat prin București cu un Lamborghini Galardo, scrie voceatransilvaniei.ro

Citește și: Iată cum va arăta cel mai scump stadion din lume / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.