Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un militar a fost ucis și patru au fost răniți în explozia unei mine în Mali

www.jpost.com
mali

Un militar al ''Căştilor albastre'' din Mali a fost ucis şi alţi patru răniţi, sâmbătă, în explozia unei mine la trecerea convoiului lor în centrul ţării, a anunţat Misiunea ONU în Mali (MINUSMA), potrivit comunicat de presă, relatează AFP.

Citește și: Violențe la protestul vestelor galbene din Franța: doi jurnaliști au fost arestați; alți doi gazetari au fost ţinta lansatoarelor de bile - VIDEO

Şeful MINUSMA, Mahamat Saleh Annadif, "condamnă cu fermitate atacul laş comis asupra unui convoi al misiunii ONU care a provocat moartea unei 'căşti albastre' în urma exploziei unei mine sau a unui dispozitiv exploziv ( IED) pe ruta Douentza-Boni în această dimineaţă'', se arată în comunicat care precizează că un ''bilanţ provizoriu indică faptul că alţi patru militari din cadrul forţei de menţinere a păcii au fost răniţi", informează Agerpres.

"Acest atac demonstrează încă o dată că acţiunea MINUSMA îi îndepărtează pe teroriştii care fac tot posibilul să deraieze procesul de pace în Mali", a apreciat de asemenea Annadif, dând asigurări că "aceştia vor trebui să răspundă pentru faptele lor ".

Victimele atacului, care a avut loc în apropiere de graniţa cu Burkina Faso, fac parte din contingentul egiptean al forţei ONU, a declarat pentru AFP o sursă de securitate apropiată MINUSMA.

Acest atac survine în momentul în care preşedintele Ibrahim Boubacar Keita continuă consultările pentru a desemna un nou prim-ministru, la două zile după demisia guvernului condus de Soumeylou Boubčye Maiga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.