Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe la protestul vestelor galbene din Franța: doi jurnaliști au fost arestați; alți doi gazetari au fost ţinta lansatoarelor de bile - VIDEO

twitter
vestele galbene

Actul 23 al mişcării “vestelor galbene” a fost marcat, sâmbătă, de arestarea la Paris a doi jurnalişti. Alţi doi reprezentanţi ai mass-media au fost ţinta lansatoarelor de bile de apărare folosite de forţele de ordine, relatează Le Point, informează News.ro.

Citește și:  Procurorii americani cer 18 luni de închisoare pentru o rusoaică acuzată de spionaj în favoarea Rusiei

Sindicatul naţional al jurnaliştilor i-a transmis un mesaj ministrului de Interne Christophe Castaner, cerându-I acestuia să nu “calce în picioare statul de drept”. “Ce justifică arestarea reporterilor, dacă nu împiedicarea lor să îşi facă meseria? Nu călcaţi în piciare statul de drept, Christophe Castaner!”, a notat pe Twitter sindicatul, care i-a cerut poliţiei să respecte libertatea de a informa.

Mai mulţi martori au anunţat că Alexis Kraland, journalist independent, a fost arestat în apropierea gării de Nord. Fotoreporterul Maxime Rynie a notat, pe Twitter, că Alexis Kraland a fost arestat deşi a spus că este jurnalist şi mai mulţi colegi au încercat să îi convingă pe poliţişti să nu îl aresteze. “Mai mulţi colegi au încercat să discute cu poliţia, după care li s-a cerut să plece de acolo, în caz contrar riscând să fie reţinuţi”, a precizat Reynie.

Câteva ore mai târziu, a fost arestat fondatorul Taranis News, Gaspard Glanz, în Place de la Republique. Jurnalistul a fost încătuşat, conform imaginilor apărute în presă. Martor al scenei, un reporter de la Le Figaro, Thibault Isoret, a spus că, pe lângă faptul că a crescut numărul arestărilor nedrepte, un coleg de la jurnalul pentru care lucrează el a fost lovit de un reprezentant al forţelor de ordine.

Jurnalistul Clement Lanot a notat, tot pe Twitter, că a fost ţinta unui lansator de bile de apărare, deşi era evident că era reprezentant mass-media, el având banderolă, legitimaţie şi cameră. Lanot a precizat însă că nu a fost rănit, deoarece avea elemente de protecţie, fiind obişnuit ca la manifestaţii să apară violenţe.

Alt ziarist independent, Charles Baudry, a publicat pe Twitter un filmuleţ în care poate fi văzută o jurnalistă care purta o cască pe care scria “Press” purtată pe braţe de manifestanţi, după ce a fost ţinta unui lansator de bile de apărare. Baudry a precizat că jurnalista a fost rănită la mâna stângă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.