Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un misionar german a dispărut în Mali. Apropiații cred că a fost răpit

mali

Un misionar german care a dispărut duminică în capitala Mali, Bamako, ar putea fi răpit, a declarat arhiepiscopul orașului african, potrivit mediafax.

Părintele Hans Joachim Lohre de la institutul „Misionarii Africii" a fost dat dispărut la poliție. Preotul catolic trebuia să celebreze o slujbă duminică dimineața. Colegii săi au observat că mașina sa a rămas parcată în fața casei toată ziua și că telefonul era închis.

„Această absență prelungită i-a făcut să suspecteze o răpire și i-a determinat să contacteze poliția", a declarat marți, într-un comunicat, arhiepiscopul de Bamako, cardinalul Jean Zerbo. „Încă nu avem nicio veste", a adăugat cardinalul.

Autoritățile din Mali și ambasada germană nu au comentat incidentul. Lohre a sosit în Mali în urmă cu aproximativ 30 de ani și este secretar național al comisiei pentru dialog interreligios din țară. El predă la un institut islamo-creștin și conduce un centru religios în Bamako.

Răpirile nu sunt neobișnuite în Mali, unde militanții islamiști au desfășurat o insurecție violentă în ultimul deceniu.

Grupările legate de Al Qaeda și de Statul Islamic au câștigat teritoriu în ultimii ani, extinzându-se spre sud de la bastioanele lor din nord și centru și trecând în ajungând până în statele vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.