Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miting pro-Recep Tayyip Erdogan a fost declarat indezirabil în Olanda

Time
Erdogan

Guvernul olandez a apreciat vineri seară ca "indezirabilă" organizarea, la 11 martie, la Rotterdam, a unui miting politic de susţinere a preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, fără să precizeze dacă va putea avea loc, transmite AFP.

Anunţul a fost făcut după un schimb de replici dure între Berlin şi Ankara pe tema unei anulări în serie a unor manifestaţii similare în Germania, scrie agerpres.ro.

"Guvernul a primit astăzi (vineri) confirmarea din partea Turciei că este în curs de pregătire un eveniment de campanie în Olanda", la 11 martie, a scris premierul Mark Rutte pe pagina sa de Facebook. "Nu vom colabora (la un astfel de eveniment), deoarece apreciem că acesta este indezirabil", a adăugat el.

"Suntem de părere că spaţiul public olandez nu este locul unde să se desfăşoare campania politică a altei ţări", a subliniat prim-ministrul.

Într-un comunicat, Ministerul olandez de Externe a adăugat că va transmite "poziţia (autorităţilor de la Haga) guvernului turc".

În cursul zilei, preşedintele unei asociaţii politice turco-olandeze anunţase că ministrul de externe Mevlut Cavusoglu va fi prezent la un marş la Rotterdam, în speranţa de a convinge sutele de mii de turci care trăiesc în Olanda să voteze da la referendumul de la 16 aprilie privind o reformă constituţională ce extinde prerogativele preşedintelui Erdogan.

Joi şi vineri, trei mitinguri similare au fost anulate în Germania, provocând furia liderului de la Ankara.

Extrem de nervos, el a acuzat Germania că a anulat aceste mitinguri, dar tolerează prezenţa pe teritoriul său a separatiştilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Recep Tayyip Erdogan este acuzat de către adversarii săi de derivă autoritară, mai ales după puciul eşuat din luna iulie. După tentativa de lovitură de stat, autorităţile turce au lansat o campanie de epurări de o amploare fără precedent: peste 43.000 de persoane au fost încarcerate şi mai mult de 100.000 au fost concediate ori suspendate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.