Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mix de vaccinare pentru Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca şi apoi cu cel al Pfizer a mărit nivelul anticorpilor de şase ori comparativ cu două doze din primul

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Vaccinarea mixtă pentru Covid-19, mai întâi cu vaccinul produs de AstraZeneca, iar apoi cu cel al Pfizer a mărit nivelul anticorpilor de şase ori comparativ cu vaccinarea cu două doze ale vaccinului AstraZeneca, potrivit unui studiu realizat în Coreea de Sud, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Studiul a implicat 499 lucrători medicali - 100 care au primit doze mixte, 200 care au luat două doze de vaccin realizat de Pfizer/BioNTech, iar restul au primit două doze de vaccin AstraZeneca.

Toţi au prezentat anticorpi neutralizanţi, care împiedică pătrunderea virusului în celule şi replicarea acestuia, iar rezultatul programului mixt de vaccinuri a arătat cantităţi similare de anticorpi neutralizanţi găsiţi în grupul care a primit două doze de vaccin Pfizer.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Un studiu britanic, luna trecută, a arătat rezultate similare - o doză de vaccin AstraZeneca urmată de una de vaccin Pfizer a produs cele mai bune răspunsuri ale celulelor T şi un răspuns mai mare al anticorpilor faţă de Pfizer urmat de AstraZeneca.

Datele oferă sprijin suplimentar pentru decizia mai multor ţări de a oferi alternative la AstraZeneca pentru a doua doză, după ce vaccinul a fost asociat formării a unor cheaguri de sânge, în cazuri rare.

Niciunul dintre grupuri nu a demonstrat o activitate de neutralizare redusă faţă de varianta Alpha, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, dar neutralizarea a scăzut de 2,5 până la 6 ori în cazul Beta, Gamma şi Delta, detectate mai întâi în Africa de Sud, Brazilia şi India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.