Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mort şi 'numeroşi răniţi' în urma unei furtuni care s-a abătut asupra oraşului La Chaux-de-Fonds din nord-vestul Elveției / Video

captura video
furtuna

Un mort şi 'numeroşi răniţi' în urma unei furtuni care s-a abătut asupra oraşului La Chaux-de-Fonds din nord-vestul Elveției

O furtună care s-a abătut asupra oraşului La Chaux-de-Fonds din nord-vestul Elveţiei, în apropierea graniţei cu Franţa, a cauzat luni moartea unei persoane şi rănirea multor altele, a anunţat poliţia, potrivit AFP, informează Agerpres.

Prăbuşirea macarale în cartierul gării a fost cea care a provocat decesul, a explicat poliţia cantonală din Neuchâtel într-un comunicat.

"Au fost raportaţi numeroşi răniţi", a adăugat aceasta.

Furtuna nu a durat mult timp, însă rafalele puternice de vânt au provocat pagube importante.

"O rafală de vânt de 217 km/h a fost înregistrată de staţia noastră de pe aerodromul din La Chaux-de-Fonds în această luni dimineaţă, sub o celulă de furtună care s-a intensificat brusc în timp ce ajungea în regiune", a subliniat MeteoSuisse pe Twitter.

Operaţiunile de salvare şi de curăţare continuă. Poliţia a făcut apel la populaţie să nu se expună la riscuri, în special la căderi de ţigle sau de copaci.

Ea a avertizat, de asemenea, pe Twitter că un nou episod este prevăzut să se abată asupra munţilor din Neuchâtel şi în special asupra La Chaux-de-Fonds, şi a făcut apel la populaţie să "rămână în case şi să evite pe cât posibil să iasă afară".

Furtuna a avariat sau distrus mai multe vehicule, a smuls acoperişuri, a spulberat mobilierul stradal şi a scos din rădăcini copaci.

Reţeaua feroviară şi serviciile de autobuz din regiune au fost, de asemenea, afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.