Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou bilanț tragic făcut public de autoritățile mexicane: Zeci de morți în urma cumplitului cutremur

mexic

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 8,2, înregistrat joi noaptea în Mexic, a crescut duminică la cel puţin 90, informează Reuters citând un anunţ transmis sâmbătă noaptea de serviciile de intervenţie de urgenţă din Oaxaca, potrivit cărora 71 de decese au fost confirmate numai în acest stat.

"Sunt 71 (de morţi). Doar în Oaxaca", a declarat Jesus Gonzalez, un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru protecţia civilă, conform Agerpres.

Citește și: Uraganul Irma, AVANSAT din nou la categoria 4: Furtuna devastatoare e aproape să lovească Florida Keys! Anunț teribil făcut de Trump - VIDEO

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în statul vecin Chiapas, potrivit autorităţilor locale, în timp ce alte patru decese au fost confirmate în statul Tabasco din nord.

Epicentrul celui mai puternic cutremur de pământ ce a avut loc în această ţară în ultimul secol, ce a avut o magnitudine de 8,2, a fost situat în Oceanul Pacific, la aproximativ 100 de kilometri distanţă de localitatea Tonala, aflată pe coasta statului Chiapas, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey - USGS).

Potrivit preşedintelui mexican, Pena Nieto, 50 de milioane de persoane dintre cei 120 de milioane de locuitori ai Mexicului au resimţit acest seism.

În septembrie 1985, un seism cu magnitudinea 8,1 a devastat o mare parte din capitală şi a făcut peste 10.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.