Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou candidat surpriză la Primăria Capitalei

PMB primaria capitalei

Un nou candidat surpriză intră în cursă pentru primăria Municipiului Bucureşti. Partidul Verde îl susţine în cursa pentru scaunul lui Sorin Oprescu pe Miroslav Tașcu-Stavre.

"Dragi prieteni,

În urma discuțiilor avute cu o parte dintre voi, dar și cu colegii din Partidul Verde m-am hotărât să candidez pentru Primăria Generală a Municipiului București. Motivul pentru care am ales să îmi depun candidatura în numele verzilor este legat, în primul rând, de principiile în care cred și pe care Partidul Verde, ca membru al Verzilor Europeni, alege să le susțină și să le promoveze.

Responsabilitatea față de mediu, democrația extinsă, justiția socială, diversitatea și nonviolența sunt câteva dintre aceste principi, care consider că vor conduce la prosperitatea personală a fiecăruia dintre noi, dezvoltarea durabilă și progresul comunităților în care trăim.

Soluțiile pe care le propunem pentru ca orașul nostru să devină un loc mai bun, un loc mai incluziv şi un loc mai verde și mai curat au în vedere:

· îmbunătățirea calității mediului in București. Creșterea calității mediului are consecințe directe asupra calității vieții, în special asupra sănătății noastre, a tuturor. Un oraș responsabil presupune mai puțină poluare și mai mult spațiu verde pentru fiecare locuitor

· o administrație mai eficientă, mai democratică și mai transparentă. Credința noastră în democrație se bazează pe recunoașterea tuturor persoanelor ca fiind egale. Pentru a încuraja un nivel maxim de angajament, procesele de luare a deciziilor trebuie să fie democratice, extensive, transparente și pe deplin accesibile într-un mod facil tuturor cetățenilor. Mai mult, credem că femeile şi bărbații trebuie să beneficieze de aceeași putere de a defini modul în care se va dezvolta comunitatea noastră.

· promovarea unor politici locale bazate pe principiul echității şi justiției sociale. Viziunea noastră pornește de la dorința de a avea o distribuție corectă a bunurilor publice și presupune, o atenție specială pentru nevoile celor aflați în dificultate. Accesul echitabil la resurse publice vitale precum educația, sănătatea, locuirea sau participarea democratică trebuie apărat în fața dezechilibrelor sociale existente și trebuie sa fie protejat în mod instituțional.

· respect pentru diversitate. O capitală europeană, cum este Bucureștiul presupune o diversitate de viziuni și idei, pornită din multitudinea indivizilor și grupurilor sociale care o compun. Noi, verzii, considerăm că niciodată diversitatea nu trebuie utilizată ca pretext pentru a pune la îndoială drepturile celorlalți. Noi considerăm diversitatea ca o sursă indispensabilă de inspirație și de reînnoire.

În perioada următoare, împreună cu colegii mei, vom prezenta viziunea detaliată privind, atât problemele Bucureștiului, cât şi soluțiile pe care le susținem. Vă invit totodată să fiți parte a acestui proces, semnalându-ne probleme, dar și modul în care credeți că ar trebui ele rezolvate. Dacă ideile noastre te-au convins, dacă ai timp și energie și ceea ce propunem rezonează cu viziunea ta, vino alături de echipa mea.

Credem că politica se poate face şi altfel!", se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.