Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou 'caz Bodnariu' - Informaţii dureroase despre românca ai cărei copii au fost luaţi de statul finlandez

Camelia Smicală

Copiii Cameliei Smicală, luați de statul finlandez, cer să se întoarcă în țară împreună cu mama lor, spune Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Acesta le-a prezentat, duminică, enoriașilor din parohia românească din Uppsala situația familiei, transmite Mediafax.

Preasfințitul Macarie le-a spus enoriașilor că situația în care se află familia medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală este dramatică și s-a rugat împreună cu ei.

„Ultima încercare prin care trece familia Smicală se petrece chiar acum, în prezent, și este legată de dorința celor doi copii, care sunt și cetățeni români, de a se întoarce cu mama lor în țară. Am contactat-o pe doamna Camelia-Mihaela și era atât de îndurerată încât m-a rugat să o înțeleg dacă nu poate vorbi prea mult. Atât mi-a spus, să mă rog pentru ea să fie întărită în credință căci se clatină sub greutatea loviturilor pe care le primește”, a afirmat părintele episcop Macarie.

Ierarhul român a arătat nevoia solidarizării cu familia Smicală și a chemat credincioșii la rugăciune pentru aceasta.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seară, referitor la cazul din Finlanda al Cameliei Smicală, aflat în litigiu, că aceasta nu poate solicita azil în interiorul Ambasadei României din Helsinki, întrucât nu se califică pentru acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.