Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou caz `Colectiv` la Timișoara. Primarul PNL se declară nevinovat

Tion
Klaus Iohannis Nicolae Robu

S-a aflat substanța care a fost folosită la deratizare în blocul morții din Timișoara. Este vorba de fosfura de aluminiu (AIP), un pesticid agricol ieftin și extrem de toxic, cu efecte letale în caz de inhalare.

Vezi și: Viorica Dăncilă s-a antrenat pentru confruntarea cu Iohannis: Ce surpriză îi pregătește liderul PSD contracandidatului

Potrivit Elenei Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiș, pe parcursul zilei de azi, echipele de specialitate vor face măsurătorile de toxicitate. ”În această dimineață se vor relua măsurătorile, și abia ulterior se va trece la procedura de neutralizare”, a explicat reprezentanta ISU.

Ultimele informații arată că, în urma intoxicării locatarilor blocului situat pe strada Miorița nr. 8, în spitalele din Timișoara sunt internate în prezent 30 de persoane care locuiau în cele două blocuri evacuate și în care s-a realizat deratizarea.

Patronul firmei de deratizare a fost reținut

Patronul firmei care a efectuat deratizările în două blocuri de locuințe din Timișoara, în care au murit doi copii și o femeie, a fost reținut, marți dimineața, de procurori, pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat transmis, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Timiș și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au început urmărirea penală față de suspect, acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Strada Miorița nr. 8, locul unui nou ”Colectiv”

Toate aceste informații arată că avem de a face cu o nouă tragedie de tipul celei de la ”Colectiv”, doar că la o scară mai mică. Ca și în cazul tragediei din octombrie 2015, o greșeală fatală a luat viața unor oameni nevinovați.

Din păcate, tot ca și în cazul tragediei de la Colectiv au reacționat și autoritățile locale. Într-o postare pe Facebook, primarul Timișoarei a încercat să se delimiteze de această tragedie, culmea, sugerând că de vină ar fi locatarii blocului!

”Primăria nu are nicio implicare în ceea ce s-a întâmplat, NU PRIMĂRIA A FĂCUT, NU PRIMĂRIA A DISPUS acea deratizare și nici nu avea cum să facă așa ceva, totul petrecându-se pe un domeniu privat, nicidecum pe domeniul public!” a fost verdictul lui Nicolae Robu.

O anchetă care trebuie să meargă până la capăt

Între timp, cercetările din acest caz scot la iveală mai multe nereguli, inclusiv cea privind condițiile în care firma care a realizat deratizare a obținut autorizația de funcționare. Și asta pentru că, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local din 2002, orice firmă de acest fel era obligată să ia autorizație de la Primăria Timișoarei.

Rămâne de văzut care vor fi rezultatele anchetei în acest caz. Dar este limpede deja că autoritățile locale, în frunte cu primarul Timișoarei, încearcă să se absolve de orice responsabilitate în acest caz. Miza e mare – alegerile locale care bat la ușă.

Salvarea politică a unor politicieni trebuie să fie, însă, ultima preocupare a anchetei în curs. Și asta pentru că avem de a face cu pierderi de vieți omenești. Pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, este nevoie de o anchetă serioasă, care să fie dusă până la capăt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.