Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou centru de primiri urgenţe ar putea fi înființat la Spitalul Orăşenesc Balș

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

Administraţia oraşului Balş a început demersurile pentru înfiinţarea unui Centru de Primiri Urgenţe (CPU) la spitalul din localitate, în condiţiile în care în prezent la respectiva unitate medicală funcţionează o cameră de gardă cu o capacitate de două paturi şi fără medic de gardă, potrivit primarului Cătălin Rotea.

Edilul a declarat, la prezentarea activităţii în primul an de mandat, că transformarea actualei Camere de Gardă a Spitalului Balş într-un Centru de Primiri Urgenţe necesită o investiţie de 16 milioane lei şi anul acesta au fost realizate studiul de fezabilitate şi un studiu istoric necesar pentru că obiectivul se află în aria de protecţie a unui monument istoric, potrivit Agerpres.

"Rămâne marele nostru obiectiv, crearea unui Centru de Primiri Urgenţe. Studiul de fezabilitate a fost finalizat, a fost finalizat şi un studiu istoric, necesar pentru ca acest CPU care are 1.450 de metri pătraţi se află în aria de protecţie a unui monument istoric. Aşteptam avizul de la Direcţia de Cultură, după care putem să spunem că suntem în linie dreaptă pentru găsirea finanţării. Este un proiect major, este un proiect de 16 milioane lei, care presupune construcţii în valoare de opt milioane lei şi dotări de opt milioane de lei, adică un computer tomograf, un aparat de radiologie nou şi restul dotărilor aferente unui CPU modern", a spus Cătălin Rotea.

Primarul a argumentat că un centru de primiri urgenţe în Balş va ajuta atât locuitorii oraşului, cât şi pe cei din comunele învecinate şi în acelaşi timp va reduce numărul de pacienţi care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slatina.

Rotea a mai spus că până în vara anului viitor Spitalul Orăşenesc Balş va fi complet reabilitat, având în vedere că au fost deja finalizate lucrările de reabilitare la ambulatoriu, laborator, dispensarul TBC şi Secţia Cronici şi urmează să fie executate lucrări în secţiile Pediatrie şi Radiologie, la bucătărie, la corpul administrativ şi construirea unei noi spălătorii.

Şi serviciile medicale oferite de Spitalul Balş vor fi extinse, a mai spus edilul, care a precizat că se înfiinţează cabinete de urologie şi endocrinologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.