Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou CICLON puternic se pregătește să lovească România: ANM a anunțat ce fenomene și ce vreme ne așteaptă

ninsori

Iarna își arată colții, după vremea îngrijorător de frumoasă de care am avut parte până acum. Momentan, vremea a reuşit să le facă doar mici probleme celor din sudul României. În mod surprinzător, duminică a fost mai frumos la munte, dar a nins în sudul ţării.

Pe litoral, vântul a adus valuri de doi metri, iar porturile au fost închise. Vor urmă două zile de linişte, iar apoi ne aşteaptă un nou ciclon cu vreme rea la mijlocul săptămânii.

Citește și: ULTIMA ORĂ - S-a CÂŞTIGAT marele premiu la Loto 6/49: Cine este norocosul care a devenit MILIONAR în euro

A fost iarna furioasă pe litoral. La ţărm valurile au depăşit doi metri, iar vântul a suflat cu peste 70 de kilometri pe oră. Toate porturile au fost închise, iar operaţiunile navale au fost sistate. Pe faleza din Constanța au cutezat să se plimbe foarte puţini oameni.

În sud a nins puternic. Trei persoane aflate într-un autoturism au cerut ajutor, după ce s-au rătăcit pe un câmp în apropiere de Topraisar, în judeţul Constanța. Echipele de salvare au localizat maşina prin GPS, şi au ajuns acolo după aproape o oră.

La munte în schimb, duminică a fost o vreme frumoasă, fără ninsori, dar cu temperaturi negative.

În acest weekend s-au înregistrat grade cu minus, asta după o săptămână în care termometrele au aratat temperaturi pozitive. Judeţele Constanța şi Tulcea sunt până la ora 20:00 sub Cod galben de vânt puternic, cu rafale de până la 55 km/h şi ninsori viscolite pe alocuri.

În Constanța şi în Călăraşi, până luni dimineaţă la ora 4, este în vigoare o altă informare meteorologică şi sunt aşteptate intensificări ale vântului și ninsori. De luni, însă, vremea se linişteşte, dar nu pentru mult timp.

Citește și: Mihaiela Moraru, dezvăluiri din interiorul DNA: Ce dosar i s-ar fi IMPUS să urgenteze: 'M-a ŞOCAT, Kovesi m-a făcut PERVERSĂ'

“Urmează o vreme de iarnă potrivită pentru această perioadă. ANM va emite fie informări, fie atenţionări pentru că ne aşteptăm la precipitaţii posibil însemnate cantitativ asociate şi cu intensificări ale vântului”, a declarat Mihai Hustiu, meteorolog ANM, conform Știrile Pro TV.

Meteorologii aşteaptă un ciclon dinspre Marea Mediterană care va aduce ploi şi lapoviţa în sud şi ninsori în nord, în vest şi la munte. Temperaturile vor scădea în nordul ţării până la minus 10 grade noaptea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.