Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou CONFLICT americano-rus: E SCANDALOS ce s-a întâmplat la Washington / VIDEO

putin obama merkel

Scandal la nivel înalt între Rusia şi Statele Unite. Schimb dur de replici intre purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat si corespondenta Russia Today.

Tensiunile dintre Washington si Moscova legate de conflictul din Siria au dat nastere la un schimb dur de replici intre purtatorul de cuvant al departamentului american de Stat si o ziarista a televiziunii Russia Today.

Citeşte şi: Triplu atentat soldat cu peste 50 de morţi şi 80 de răniţi

John Kirby a acuzat-o pe corespondenta televiziunii rusesti, Gayane Chichakyan, ca pune intrebari "absolut prostesti" in momentul in care aceasta punea intrebari insistente despre pozitia americana legata de prezenta trupelor turcesti in Irak. Diplomatia americana organizeaza in fiecare zi un lung briefing, difuzat in direct la televiziune si pe internet, care ofera un tur de orizont complet asupra crizelor mondiale in care Washingtonul are un cuvant de spus: zeci de ziaristi acreditati - americani, europeni, asiatici sau arabi - dialogheaza cu purtatorul de cuvant intr-o atmosfera cel mai adesea amicala.

Citeşte şi: Cioloş face curăţenie în ministere: A mai dat afară doi oameni şi a făcut alte trei numiri

Dar joi, ziarista Russia Today, care participa in mod regulat la conferinte, a revenit de mai multe ori asupra intrebarii daca Washingtonul "aproba" sau nu prezenta militara turca in nordul Irakului, fara permisiunea Bagdadului.

Departamentul de Stat a afirmat in aceasta saptamana ca cele doua tari aliate cu SUA trebuie sa rezolva intre ele acest diferendum si a refuzat sa se pronunte pentru o parte sau alta.

"O alta intrebare ridicola. De cate ori sa spunem ca nu e treaba noastra?", a replicat Kirby, la revenirile insistente ale ziaristei.

Citește și: Prințul Paul este TERMINAT: Iată ce anunț a făcut DNA și ce probe au procurorii

"Nu pot sa cred ca nu va e jena sa adresati aceste intrebari. Ar trebui sa va uitati la aceste intrebari si aproape sa radeti de dvs, nu? E absolut nebunesc!", a adaugat acesta, vizibil enervat.

In conditiile in care Gayane Chichakyan insista asupra faptului ca SUA par indiferente in fata prezentei trupelor rusesti in Irak, John Kirby a ridicat tonul. "Observ ca RT pune foarte rar intrebari dificile propriului dvs. guvern", a spus el. "Aici, la departamentul de Stat, puteti veni sa puneti ce intrebari vreti. Si puteti fi oricat de acuzatori in aceste intrebari, unele dintre ele complet ridicole", a continuat Kirby.

Citeşte şi: Ultima decizie a judecătorilor în cazul lui Sorin Oprescu: E definitivă

"Ce intrebare era ridicola, domnule? (...) Pentru care ar fi trebuit sa imi fie jena?, a replicat calm ziarista, inainte ca purtatorul de cuvant sa incheie briefingul, conform hotnews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.