Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou EȘEC în Catalonia. Joaquim Torra, desemnat de exilatul Carles Puigdemont, NU a reușit să fie ales președinte al regiunii

facebook.com
Catalonia parlament

Candidatul la şefia guvernului regional catalan, Joaquim Torra, desemnat de exilatul Carles Puigdemont, pentru a-i urma în funcţie, a promis sâmbătă "să lucreze fără încetare" pentru independenţa faţă de Spania, dar nu a reuşit să fie ales din primul tur de către parlamentul acestei regiuni, transmite AFP preluat de agerpres.

Ministerul palestinian de Externe critică România, Ungaria şi Cehia pentru blocarea declaraţiei UE privind Ierusalimul

Discursul său de ruptură cu Madridul a suscitat mânia opoziţiei şi a guvernului spaniol, însă nu i-a convins pe cei patru deputaţi ai celei mai radicale facţiuni separatiste, CUP (extrema stângă), care s-au abţinut, lipsindu-l de majoritatea absolută necesară pentru a învinge din primul tur.

Joaquim Torra (55 de ani) - zis şi Quim Torra -, un editor separatist, a obţinut 66 de voturi pentru, 65 împotrivă şi patru abţineri. Cu acelaşi rezultat, el ar urma să fie ales în turul al doilea prevăzut luni când este necesară doar majoritatea simplă.

Atâta vreme cât parlamentul de la Barcelona, dominat de secesionişti, nu învesteşte un nou guvern regional, Catalonia rămâne sub tutela Madridului. Acesta şi-a impus tutela asupra regiunii în data de 27 octombrie 2017, după o declaraţie unilaterală de independenţă, care a eşuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.