Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou șef din Parchetul General a intrat în vizorul lui T. Toader: Romulus Varga, acuzat că a incălcat independența unui procuror. Dezbateri spumoase la CSM

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiției a formulat o cerere de aparare a independentei procurorului Elena Iordache, acuzându-l pe șeful acesteia, procurorul șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, Romulus Varga, de a încălcat independența magistratului.

Concret, este vorba despre dosarul care îi privește pe Lucian Onea și Mircea Negulescu, instrumentat de Elena Iordache până la înființarea secției speciale de investigare a magistratilor.

Fiind mai multe plângeri pe numele celor doi procurori, acestea au ajuns la opt procurori. Doi dintre aceștia l-au informat pe Varga că se suprapun în anchetă între ei și cu Elena Iordache, fiind organizată imediat o întâlnire între șeful de secție și cei trei magistrați pentru a se stabili cum vor înainta anchetele.

"Mi s-a aratat doar o adresa de la MJ in care se cerea apararea independentei procurorului Elena Iordache, nu mi s-a aratat nota de relatii a procurorului Elena Iordache pentru a vedea de ce se teme, ce am facut incorect, inadecvat. Daca citim nota IJ, lucrurile sunt ft vagi, se vorbeste din nou de atitudini ale sefului de sectie. Nu mi-e clar in ce constau acele atitudini. (..)

Cred ca am mai mult drepturi decat de a deschide luju.ro intr-o procedura care ma vizeaza", a spus in plenul CSM Romulus Varga.

"S-a sesizat din oficiu pe o fapta pe care o cerceta un coleg care statea cu un birou mai incolo. Desi stia ca cerceteaza un coleg, isi vedea de treaba ei in continuare si omitea. A existat un episod de decompensare prin plans la un moment dat in sectie, probabil acea decompensare a venit pe fondul unei discutii pe aceasta tema, toti putem avea, chiar si magistratii de rang inalt, momente in care sunt mai vulnerabili", a completat magistratul.

În cadrul ședinței, un judecător CSM l-a intrebat pe Tudorel Toader de ce a fost cel care a sesizat Inspecția Judiciară.

"Să înteleg că vi s-a adresat dvs procurorul?", a intrebat Bogdan Mateescu.

"Puteti intelege orice, chiar si varianta corecta", a raspuns Toader.

Ulterior, la finalul discuțiilor, Romulus Varga a intrebat dacă, avand in vedere ca este autorul sesizatii, Tudorel Toader va vota.

"Da, potrivit regulamentului. Si sunt sigur ca ati stiut din momentul in care ati pus întrebarea. Sa va spun ceva grav ,stiu situatii in care s-a modificat regulamentul de catre un decident emitent", a raspuns ministrul Justitiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.