Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou episod în cazul Alec Baldwin: cum a pledat actorul în faţa unui tribunal american, după acuzațiile de omor prin imprudenţă

hollywoodreporter.com
alec baldwin

Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă, a pledat oficial nevinovat miercuri, în faţa unui tribunal american, la mai bine de doi ani de la împuşcătura fatală care i-a costat viaţa directoarei de imagine al westernului său, "Rust", scrie AFP, citat de news.ro.

Actorul, în vârstă de 65 de ani, trebuia să se prezinte joi la tribunal pentru o audiere preliminară, dar apărarea sa a renunţat la dreptul de a se prezenta şi a trimis un document în care se precizează că pledează nevinovat.

Actorul, care riscă până la 18 luni de închisoare, neagă că a apăsat pe trăgaci şi a susţinut întotdeauna că a fost asigurat că arma sa este inofensivă.

Cazul datează din octombrie 2021. Filmările pentru "Rust" au luat o turnură tragică la o fermă din New Mexico (sud-vestul SUA), când Alec Baldwin a îndreptat o armă care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe albe, dar un proiectil real a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Acest incident rar a şocat Hollywood-ul şi a determinat apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Dar a provocat, de asemenea, suspiciuni de amatorism în jurul acestei producţii cu buget redus: unii actori de la Hollywood au subliniat că gestionarea armelor de foc pe un platou de filmare era deja supusă unor reguli stricte.

Alec Baldwin, a fost, de asemenea, producător al filmului. Însă el este urmărit penal doar în calitate de actor.

Apărarea sa solicită un proces rapid pentru a "minimiza riscurile de suspiciune şi calomnie" împotriva sa, într-un caz marcat de numeroase răsturnări de situaţie şi slăbiciuni din partea acuzării.

Arma a fost modificată înainte de a fi livrată echipei de filmare

Procurorii au renunţat la urmărirea actorului în aprilie, invocând "elemente noi" în cadrul anchetei. Los Angeles Times a explicat această schimbare de opinie prin dezvăluirea faptului că arma fusese modificată înainte de a fi livrată echipei de filmare, crescând astfel şansele unei descărcări accidentale.

Dar procurorii avertizaseră că ancheta continuă şi că actorul nu a fost, totuşi, exonerat. El a fost inculpat din nou la jumătatea lunii ianuarie, după o nouă răsturnare de situaţie.

Potrivit Variety, o nouă expertiză a armei în cauză, efectuată în această vară, a ajuns la concluzia că aceasta nu putea fi declanşată decât prin apăsarea trăgaciului. Această replică a unui pistol de epocă se află în centrul anchetei: problema este dacă ar fi putut să se declanşeze singură.

Sindicatul actorilor SAG-AFTRA a criticat recent urmărirea penală a lui Baldwin ca fiind bazată pe "o evaluare incorectă a sarcinilor reale ale unui actor".

"Meseria unui actor nu este de a fi expert în arme sau arme de foc", a precizat organizaţia într-un comunicat. "Armele de foc sunt puse la dispoziţie pentru a fi folosite pe platou sub conducerea mai multor experţi profesionişti direct responsabili de utilizarea sigură şi precisă a acelei arme de foc".

Hannah Gutierrez-Reed, un alt nume acuzat de omor

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, este de asemenea acuzată de omor prin imprudenţă în acest caz, iar procesul ei urmează să înceapă la 21 februarie. În timpul anchetei iniţiale, ofiţerii de poliţie au ajuns la concluzia că ea a fost cea care a pus muniţia în arma folosită de Alec Baldwin, în locul unui glonţ fals.

Ancheta nu a stabilit niciodată cum ar fi putut ajunge muniţia reală la filmare, unde sunt permise doar gloanţe oarbe.

În martie anul trecut, primul asistent de regie al filmului, Dave Halls, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a acceptat să pledeze vinovat. El îi înmânase arma care se afla în centrul dramei lui Baldwin, asigurându-l că nu este periculoasă.

De atunci, filmările la "Rust" au fost reluate şi finalizate în Montana, iar Matthew, soţul Halynei Hutchins, este producător executiv.

La sfârşitul anului 2022, acesta a renunţat la procesul civil împotriva lui Alec Baldwin printr-o înţelegere nedeclarată. La vremea respectivă, el a pus moartea soţiei sale pe seama unui "accident teribil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.