Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou 'front' Rusia-SUA - Rușii cer evacuarea americanilor din Siria: 'Asigură jefuirea câmpurilor petroliere'

facebook.com
siria rusia sua

Participanții la discuțiile despre Siria de la Nur-Sultan vor examina problema prezenței americane în nord-estul Siriei, a declarat Alexander Lavrentiev, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru Siria, citat de agenția rusă Interfax.

„Cred că vom lua în considerare problema prezenței americane, care este, de asemenea, destul de importantă, există o prezență ilegală în nord-estul țării sub pretextul luptei împotriva ISIS. De fapt, unitățile americane care sunt staționate acolo sunt angajate în principal în protejarea câmpurilor petroliere, asigurând jefuirea a ceea ce este de fapt comoara națională siriană”, a declarat el miercuri reporterilor în marja procesului de negociere Astana privind Siria la Nur-Sultan.

Cea de-a 18-a rundă de negocieri privind Siria de la Nur-Sultan va avea loc în perioada 15-16 iunie. Se așteaptă ca participanții să analizeze situația „pe teren” din Siria, inclusiv situația umanitară și socio-economică, perspectivele de reluare a activității comisiei constituționale siriene, măsurile de consolidare a încrederii, eliberarea ostaticilor și căutarea persoanelor dispărute, crearea condițiilor pentru întoarcerea refugiaților sirieni în țara lor natală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.