Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou INCIDENT între Rusia și SUA: Ce a făcut un avion de vânătoare rus cu unul american / VIDEO

obama putin

Un avion de lupta Su-27 al fortelor aeriene ruse a interceptat un aparat de recunoastere american RC-135, aflat în spațiul aerian internațional deasupra Marii Baltice, anunta CNN, citând surse din cadrul comandamentului european al fortelor armate ale SUA.

Acesta este al doilea incident într-o săptămână, dupa ce, anterior, un bombardier Su-24 a zburat foarte aproape de distrugătorul american Donald Cook, aflat în Marea Baltică.

Citește și: Cei mai îndrăzneți bikini: Cine are tupeul să-i poarte? / VIDEO

Incidentul cu Su-27 a avut loc joi, a declarat reprezentantul Comandamentului european Danny Hernandez. Acesta afirma că aparatul de luptă al rușilor a zburat la 15-16 metri de aripa aeronavei americane, efectuând „manevre fără discernământ și agresive”. De exemplu, în urma unei urcari bruste a realizat trecerea din partea dreapta în cea stânga fata de RC-135.

Avionul de recunoaștere „a fost interceptat în mod nesigur și neprofesionist”, a subliniat Hernandez. Potrivit lui, aparatul american nu a avut nicio legatura cu spațiul aerian al Rusiei.

Citește și: VIDEO Găinile care fac ouă verzi și roșii, cocoșii castrați care costă mai mult decât un miel

„Acțiunile nesigure și neprofesioniste ale unui pilot ar putea duce la creșterea tensiunilor în relațiile dintre cele două țări”, – a subliniat oficialul militar amercan.

Este posibil ca SUA sa exprime in mod oficial protestul în fata Rusiei în legatura cu ultimul incident.

Citește și: DECIZIE fara PRECEDENT luata de MISA

Amintim ca săptămâna care se incheie a mai avut loc o ”ciocnire” intre fortele americane si cele ruse în Marea Baltică. Astfel, un aparat Su-24 a efetuat cercuri în jurul distrugătorului american Donald Cook. Din filmul prezentat de comandamentul european al armatei SUA se vede ca cel putin o data, bombardierul rusesc a zburat foarte aproape de distrugător.

Casa Albă a declarat că acțiunile pilotilor din Rusia nu au respectat standardele acceptate de conduită ale forțelor armate în spațiile aeriene și maritime internaționale.

La randul sau, Ministerul rus al Apărării a declarat că piloții sai respectă toate măsurile necesare de siguranță, scrie paginaderusia.ro.

CITEȘTE ȘI: Noi IMAGINI INCENDIARE cu profesoara de geografie din Iași care face videochat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.