Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou incident straniu: O rachetă antigrindină a căzut pe o casă din Prahova, în urma unui experiment de testare (FOTO)

O rachetă antigrindină a căzut din greșeală, duminică, pe acoperișul unei case din satul Vârfuri, comuna Valea Călugărească, județul Prahova.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au intervenit duminică pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor după ce bucăți dintr-o rachetă antigrindină a căzut pe o casă în comuna Valea Călugărească, sat Vârfuri.

„Incidentul s-a produs în jurul orei 9. O rachetă a fost lansată din punctul antigrindină din imediata apropiere. În urma acestui fapt, o bucată din rachetă, o bucată din plastic, a lovit acoperișul unei case din apropiere. A produs pagube minore”, transmite ISU Prahova, potrivit Mediafax.

Reprezentanții punctului antigrindină Prahova s-au deplasat la locul unde au căzut bunăți din rachetă, dar nu au reușit să se înțeleagă cu proprietarul asupra despăgubirilor.

Astfel proprietarul, mult mai târziu în timpul zilei, a apelat numărul unic de urgență 112 și a solicitat intervenția pompierilor.

Un incident similar a avut loc zilele trecute în Vâlcea. Reprezentanții Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor au transmis, acum trei zile, că începând cu data de 12 noiembrie, în cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, se desfășoară un experiment de testare a tehnologiei și infrastructurii operaționale deja existente, în scopul creșterii de precipitații. Programul de realizare a testelor experimentale cuprinde mai multe zone și infrastructuri din cadrul SNACP, respectiv Unitatea Oltenia cu 12 Puncte de lansare și Unitatea Prahova, tot cu 12 Puncte de lansare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.