Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou nume greu implicat în dosarul atentatelor din Paris: Pe cine au 'pus mâna' autorităţile

teroristi Bruxelles

Suedezul de origine siriană Osama Krayem, deja inculpat pentru "asasinate teroriste" în ancheta privind atentatele de la 22 martie de la Bruxelles, a fost pus sub acuzare şi pentru atacurile de la Paris, a anunţat marţi parchetul federal belgian, citat de mai multe media locale, relatează AFP.

Informaţia, dezvăluită în această seară de televiziunile flamande VRT şi VTM, a fost confirmată de parchetul federal, potrivit agenţiei de presă Belga. Potrivit AFP, parchetul ar urma să dea publicităţii miercuri un comunicat în acest sens. "Amprentele lui au fost găsite în mai multe ascunzători folosite pentru pregătirea atacurilor", a precizat VTM, principalul post privat din Flandra. Fiu al unor exilaţi sirieni, Osama Krayem, în vârstă de 23 de ani, este suspectat că a cumpărat genţile utilizate pentru atacurile de la 22 martie de la aeroport şi în metroul de la Bruxelles soldate cu 32 de morţi şi care au fost revendicate de Stat Islamic (SI). Filmat de camerele de supraveghere din metrou în compania atacatorului sinucigaş de la staţia Maelbeek cu câteva minute înainte de atentat, el ar fi renunţat să se arunce la rândul său în aer, a dat asigurări săptămâna trecută unul dintre avocaţii săi, Vincent Lurquin.

Rucsacul pe care îl purta în acea zi ar căutat şi în ziua de azi de anchetatori. Dubla explozie de la aeroportul Zaventem şi cea de la staţia de metrou Maelbeek au fost provocate de trei kamikaze care au fost identificaţi: fraţii Ibrahim şi Khalid El Bakraoui şi Najim Laachroui. Un al patrulea bărbat, Mohamed Abrini, care nu a detonat bomba pe care o avea asupra sa la aeroport, a fost arestat la 8 aprilie la Bruxelles. De asemenea, el a fost inculpat în dosarul atentatelor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi. Potrivit unui post de televiziune german, Osama Krayem, s-ar fi întâlnit în octombrie 2015 la Ulm, în Germania, cu Salah Abdeslam, în acelaşi timp cu Amine Chourkri, arestat în acelaşi timp cu Abdeslam, atunci când probabil se întorceau din Siria.

Potrivit primelor dezvăluiri din anchetă, membrii celulei jihadiste de la Bruxelles aveau intenţia de a lovi din nou Franţa. Urmăriţi de anchetatori, ei au decis în cele din urmă să comită atacurile la Bruxelles, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.