Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou ȘOC în Brazilia. Curtea supremă a încuviințat audierea președintelui Temer pentru corupție

twitter.com
petrobras

Curtea supremă federală (STF) a Braziliei a dat undă verde marţi pentru ca preşedintele Michel Temer să poată fi interogat în cadrul anchetelor pentru corupţie care îl vizează şi care au declanşat o furtună politică în ţară, scrie AFP.

ȘOC pe piața bancară. PATRU bănci ar putea dispărea din România

Raportor al operaţiunii "Lava Jato" la STF, judecătorul Edson Fachin a ordonat ca interogatoriul să fie "efectuat în scris", potrivit unui comunicat al celei mai înalte instanţe din ţară, precizând că Michel Temer va avea la dispoziţie 24 de ore pentru a răspunde la chestiunile formulate de anchetatori. 

Operaţiunea "Lava Jato", lansată în urmă cu trei ani, a dezvăluit o vastă reţea de corupţie pusă la cale de firme de construcţii pentru a frauda sistematic achiziţiile publice, în special ale gigantului petrolier de stat Petrobras. Această anchetă tentaculară a trimis deja după gratii mai multe zeci de oameni de afaceri şi politicieni de toate culorile. 

La un an după ce i-a succedat preşedintei de stânga Dilma Rousseff, destituită pentru cosmetizarea conturilor publice, mandatul lui Michel Temer ţine de un fir de aţă. În urmă cu două săptămâni, a fost difuzată o înregistrare compromiţătoare în care şeful statului pare că îşi dă acordul pentru cumpărarea tăcerii unui fost deputat, în prezent după gratii. 

Vizat de o anchetă pentru corupţie pasivă şi obstrucţionare pasivă, Michel Temer face, de asemenea, obiectul mai multor moţiuni de destituire depuse în parlament. 

Şeful statului refuză însă categoric să demisioneze şi a reiterat ferma sa intenţie de a menţine cursul reformelor pentru a scoate ţara din recesiune. 

Soarta sa ar putea fi decisă de Tribunalul supreme electoral (TSE) care va judeca de la 6 iunie neregulile în finanţarea campaniei prezidenţiale din 2014, desfăşurată alături de Dilma Rousseff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.