Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou pericol pândește armata rusă: Administraţia SUA vrea să livreze Ucrainei echipamente pentru fabricarea de bombe inteligente

Reddit
MIG 29

Administraţia Joseph Biden intenţionează să furnizeze Ucrainei echipamente electronice avansate pentru a transforma muniţie aeriană în "bombe inteligente" care pot lovi cu mare precizie poziţiile militare ruse, afirmă oficiali de la Washington citaţi de cotidianul The Washington Post.

Sistemele avansate utilizează dispozitive de localizare GPS şi pot fi ataşate multor tipuri de arme, creând ceea ce Pentagonul numeşte Muniţie Mixtă pentru Atacuri Directe (JDAM).

Armata americană utilizează acest tip de tehnologie pentru bombe cu greutatea de până la 900 de kilograme lansate din bombardiere sau avioane de vânătoare.

Nu este clar deocamdată dacă livrarea sistemelor de acest tip Ucrainei a fost aprobată de preşedintele Joseph Biden sau de alţi oficiali de rang înalt de la Washington.

Armata ucraineană are în principal avioane de tip MIG, de fabricaţie sovietică, iar Pentagonul a căutat modalităţi de îmbunătăţire a actualelor echipamente, pentru a evita un proces îndelungat de instruire a piloţilor ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.