Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou punct de frontieră a fost deschis în judeţul Constanţa, la granița cu Bulgaria

agerpres.ro
coada tiruri frontiera

Un nou punct de frontieră a fost deschis, luni, la graniţa cu Bulgaria, în localitatea Dobromir din judeţul Constanţa, acesta fiind deschis între orele 8.00 – 20.00. Acest punct de trecere a frontierei este pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi produse supuse controlului fitosanitar informează news.ro.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, luni, în localitatea Dobromir, judeţul Constanţa, în prezenţa conducerii Poliţiei de Frontieră Române şi Poliţiei de Frontieră  Bulgare, a conducerii Gărzii de Coastă şi Direcţiei Regionale de Politie de Frontieră Ruse, precum şi a autorităţilor publice locale din România şi Bulgaria, a avut loc inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei Dobromir (Romania) - Krushari (Bulgaria).

“Punctul de Trecere a Frontierei Dobromir-Krushari funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, iar programul de funcţionare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar”, se arată în comunicat.

Lucrările de amenajare au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform catalogului Schengen.

Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT. Personalul care îşi desfăşoară activitatea la supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat de la structurile Poliţiei de Frontieră.

Noul punct de frontieră se alătură celor 10 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Bulgaria.

În luna octombrie a anului trecut, cu ocazia Şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Bulgaria, în prezenţa prim-miniştrilor celor două ţări, a fost deschis oficial tot în judeţul Constanţa, PTF  Lipniţa-Kainardja, care, de asemenea, funcţionează cu program 08.00-20.00,  in regim de trafic internaţional pentru autovehicule de până la 3,5 tone inclusiv.

Lungimea frontierei României cu Bulgaria este de 631,3 kilometri, iar punctele de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa cu Bulgaria au fost tranzitate, în acest an,  de peste 7,4 milioane de călători (aproximativ 5,7 milioane dintre aceştia fiind cetăţeni UE şi 1,7 milioane cetăţeni non-UE).

Totodată, în acest an au trecut frontiera româno-bulgară aproximativ 3,1 milioane mijloace de transport.

PTF Dobromir (România) – Krushari (Bulgaria) este situat în comuna Dobromir,  judeţul Constanţa şi are corespondent pe teritoriul Bulgariei localitatea Krushari.

Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţii de control în punctul de trecere a frontierei sunt asigurate de către administratorul acestuia, Primăria comunei Dobromir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.