Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal agită spiritele în coaliție: 'Sub masca susţinerii sportului, UDMR a legitimat o abordare segregaţionistă şi periculoasă'

pnl udmr sigle

Primăria Târgu Mureş a aprobat marți acordarea în regim de urgenţă a unei sume de 80.000 din buget pentru "Turul ciclist rutier Szeklerland (al Ţinutului Secuiesc)" provocând reacţii dure din partea partenerilor liberali de coaliţie ai UDMR, scrie Agerpres. Divergențele apar în contextul în care liberalii le-au cerut liderilor UDMR să se disocieze de discursul ținut de Viktor Orban la Băile Tușnad.

Partidul Naţional Liberal Mureş a boicotat, prin absenţa consilierilor săi locali, şedinţa extraordinară a Consiliului Local Târgu Mureş.

"PNL Mureş salută votul exprimat de PSD, PRO România şi PMP. PNL şi celelalte trei partide menţionate, reprezentate în Consiliul Local al municipiului Târgu Mureş, nu au girat alocarea unei sume importante pentru un eveniment denumit după un ţinut care nu există. Cu votul UDMR şi al unuia dintre consilierii POL, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Sub masca susţinerii sportului, din forul legislativ al municipiului Târgu Mureş, s-a legitimat, astfel, o abordare segregaţionistă şi periculoasă, fapt pe care PNL Mureş îl dezavuează", a arătat liderul PNL Mureş, Ciprian Dobre, într-un comunicat de presă.

Dobre a spus că asemenea iniţiative creează "un climat de tensiuni inutile şi precedente periculoase', mai ales că spaţiul public ar fi fost poluat în ultima perioadă şi cu alte acţiuni 'aflate la limita sau în afara cadrului legal".

"În acest sens, punem în vedere conducerii Primăriei municipiului Târgu Mureş să se conformeze solicitării Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş de aplicare a prevederilor legale, privind folosirea limbii române în ceea ce priveşte inscripţionarea bustului lui Iancu de Hunedoara amplasat în Cetatea Medievală, precum şi modalitatea de inscripţionare a clădirii Liceului Teoretic 'Bolyai Farkas' cu textul 'REFORMÁTUS KOLLÉGIUM'", a arătat Ciprian Dobre.

Liderul PRO România Târgu Mureş, Claudiu Maior, consilier local, a arătat că alocarea sumei de 80.000 lei ar fi avut la bază o cerere de parteneriat înregistrată în ianuarie 2022, care ar fi a fost depusă abia în data de 3 august 2022.

"Asociaţia Intersport cu sediul la Miercurea Ciuc, având ca persoană de contact pe numitul Carol Eduard Novak, din partea UDMR, Ministru al Sportului, va primi din banii cetăţenilor târgumureşeni, 80.000 de lei în regim de urgenţă pentru organizarea 'Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc'. Semnează nevasta domnului pentru acest parteneriat!", a arătat liderul PRO România Târgu Mureş, pe Facebook.

"În şedinţa extraordinară de astăzi, 9 august, Consiliul Local a aprobat sumele pentru finanţarea nerambursabilă, din fondurile bugetului local, pentru proiecte sportive pe al II-lea semestru al anului 2022 precum şi sumele necesare pentru finanţarea acţiunilor, proiectelor şi a programelor culturale pentru anul 2022, în urma rectificării bugetare aprobate in iulie. Tot în şedinţă a fost aprobat încheierea unui acord de colaborare între Municipiul Târgu Mureş şi Clubul sportiv Intersport, în vederea organizării, în parteneriat, a evenimentului internaţional 'Turul ciclist rutier Szeklerland (al Ţinutului secuiesc)'. Acest tur, ajuns la ediţia a XVI-a, va alinia la startul competiţiei din centrul oraşului 20 de echipe din România, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Evenimentul va fi transmis direct prin live stream", a precizat Primăria Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.