Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal în Parlament: Propunerea de organizare, în martie, a unei şedinţe solemne între România şi R. Moldova, revendicată de PNL, dar şi de Tăriceanu

scandal

Propunerea pentru organizarea, în luna martie, a unei şedinţe solemne a Parlamentelor României şi Republicii Moldova, eveniment inclus în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, este revendicată şi de PNL şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, conform Agerpres.

"Am depus săptămâna trecută, în mapa preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu, un memorandum din partea PNL, considerând că în anul Centenarului Unirii este nimerit să marcăm primul eveniment de rezonanţă internaţională, atunci când s-a pornit pre-constituirea statului unitar român, şi anume am cerut ca în zilele de 26 şi 27 martie să facem o şedinţă solemnă a Parlamentului României şi Parlamentului Republicii Moldova pentru a marca data în care actul Unirii a fost votat de Sfatul Ţării, în 1918. Cred că era un eveniment important şi subliniez încă o dată: am făcut această propunere din partea PNL. (...) M-am trezit că acest memorandum nu era înregistrat în mapa noastră de lucru de astăzi (a Biroului permanent - n.r.) şi domnul Călin Popescu-Tăriceanu a venit cu propunerea. Ni s-a spus că va face propunerea în Birourile permanente reunite, acolo unde ar fi trebuit să-şi găsească decizia. Cred că nu este nici măcar colegial, nu vreau să comentez foarte multe lucruri. (...) Am vrut să vă fac public acest aspect, cel puţin lipsit de eleganţă colegială, dacă nu de altceva, să nu regăsim memorandumul în mapele noastre de lucru şi, în al doilea rând, să apară o propunere a domnului preşedinte Tăriceanu, care spunea că de multă vreme i-a contactat pe cei din Parlamentul Moldovei legat de organizarea unei asemenea sesiuni solemne", a declarat luni, după şedinţa Bp, senatorul PNL Cornel Popa, vicepreşedinte al Senatului.

Surse oficiale din Senat susţin că, în prima parte a şedinţei Biroului permanent, Tăriceanu a prezentat demersurile sale din ultimele luni pentru organizarea unei şedinţe solemne comune a celor două Parlamente, la Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.