Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL în sport: Un campion mondial, suspendat pentru DOPAJ

www.all-len-all.com
doping

Jon Jones, unul dintre starurile artelor marțiale mixte (MMA) din Statele Unite, a fost suspendat și deposedat de titlul de campion mondial UFC la categoria semigrea, informează AFP citat de Agerpres.

Jones a primit marți, din partea Agenției americane antidoping (USADA), o suspendare de un an în urma unui control efectuat în luna iulie, care a relevat prezența unei substanțe dopante provenind dintr-un medicament destinat îmbunătățirii performanțelor sexuale.

Citește și: Blaturile i-au trimis pe... TRACTOR: Ce s-a întâmplat cu două nume cunoscute din fotbalul românesc

"Potrivit informațiilor obținute de tribunalul disciplinar, Jones nu este un trișor. El nu știa că medicamentul conținea o substanță considerată drept dopantă. Însă a dat dovadă de neglijență și nu va mai putea practica sportul său timp de un an, urmând să piardă aproximativ nouă milioane de dolari", a indicat USADA într-un comunicat.

În urma anunțului Agenției antidoping americane, UFC (Ultimate Fighting Championship), cel mai important organizator de lupte MMA, un sport foarte apreciat în Statele Unite și, totodată, foarte violent, a decis să-i retragă titlul de campion intermediar, pe care i-l atribuise în aprilie, după forfaitul campionului en titre, compatriotul său Daniel Cormier, accidentat.

Jon Jones, care a câștigat 22 dintre cele 23 de lupte pe care le-a disputat în cariera sa, nu se află la prima abatere. În 2015, UFC l-a deposedat de titlul de campion la categoria semigrea din motive disciplinare, după un accident rutier în urma căruia a fugit de la locul faptei.

În luna iulie 2016, el a declarat forfait cu numai trei zile înaintea meciului foarte așteptat împotriva lui Cormier, după ce a primit notificarea din partea USADA referitoare la controlul său pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.