Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal între Rusia şi Statele Unite: De la ce s-au luat acum

putin obama merkel

SUA au denunţat joi "mesajele discordante" ale Rusiei în privinţa conflictului sirian, Moscova dând pe de o parte asigurări că doreşte o soluţie diplomatică şi continuând, pe de alta, bombardamentele asupra grupurilor de opoziţie şi a civililor, relatează AFP. După luni de apropiere şi de cooperare cu Rusia pentru găsirea unei soluţii la criza din Siria, diplomaţia americană şi şeful său, John Kerry, au schimbat abordarea, acuzând armata rusă, aliată celei guvernamentale siriene, că subminează foarte fragilele eforturi de pace.

"Asistăm în mod evident, cel puţin de foarte curând, la mesaje discordante" venite de la Moscova, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby. "Pe de o parte, ruşii dau asigurări că vor ca procesul politic să meargă înainte, că vor o încetare a focului şi că vor să continue să susţină procesul de la Viena", a spus Kirby, referindu-se la foaia de parcurs adoptată în noiembrie în capitala Austriei şi validată la 18 decembrie de către Consiliul de Securitate al ONU.

"Pe de alta, continuăm să vedem, nu mai departe decât ieri, bombardamente asupra unor zone ca Alep care nu vizează DAESH (acronimul arab al grupării Stat Islamic) şi care au un efect teribil, intenţionat sau nu, asupra civililor", a adăugat purtătorul de cuvânt. "Ceea ce fac nu corespunde cu ceea ce spun", a mai afirmat Kirby despre acţiunile Moscovei. El a reamintit că şeful diplomaţiei americane, John Kerry, în vizită la Londra, s-a întreţinut telefonic cu omologul său rus Serghei Lavrov pentru a cere stoparea loviturilor aeriene asupra grupurilor de opoziţie siriene, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.