Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal la SMURD: Ce se întâmplă cu avionul donat de Ţiriac

avion smurd

Scandalurile se ţin lanţ de SMURD în ultima perioadă. În urma unui demers al Antena 3, s-a descoperit că avionul donat de Ion Ţiriac către SMURD a fost folosit de Ministerul de Interne la mai multe misiuni despre care oficialii nu vor să dea detalii.

În perioada ianuarie-octombrie 2015, aeronava Cessna Citation V a fost folosită în 32 de misiuni umanitare şi 50 de misiuni de alt tip. Dintre cele 50 de misiuni de alt tip, 40 au fost de instruire şi pregătire a personalului. După ce jurnaliştii au solicitat detalii despre cele 10 misiuni despre care nu s-au oferit detalii, Ministerul de Interne a revenit şi a menţionat că, de fapt, doar 5 zboruri au fost din categoria celor speciale. În baza Hotărârii Guvernului 755/1998, MAI consideră detalii zborurilor secrete de serviciu şi refuză să ofere mai multe detalii. Reprezentanţii SMURD nu au dorit să comenteze, afirmând că de aceste aspecte se ocupă MAI.

Dezvăluirile Antena 3 vin după ce, la finalul anului trecut, pe fondul scandalului coloanelor oficiale, Gabriel Oprea a fost acuzat şi că a folosit ilegal aeroavele MAI. Nu există însă, cel puţin deocamdată, nicio dovadă în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.